Bibliotheek start met gratis belasting-inloopspreekuur

Redactie 15-06-2018
Foto: PRMarien Klaren en Jan van den Hoek werken samen om de belastingservice op te zetten.

Bibliotheek Maassluis/Midden-Delfland start met ingang van woensdag 27 juni met een belasting-inloopspreekuur. Mensen met een inkomen tot 30.000 euro kunnen er terecht voor assistentie bij het invullen van hun belastingpapieren.

door Chrit Wilshaus

Jan van den Hoek liep al eerder met plannen rond om een dergelijke service te beginnen maar dat kwam toen niet van de grond. "Op een gegeven moment kwam ik Wouter (van Heiningen, bibliotheekdirecteur, red.) tegen, raakte er met hem over aan de praat en hij voelde er wel iets voor." "Het past ook helemaal bij onze visie", stelt Marian Klaren, leidinggevende bij de bibliotheek.

Gewoon recht op

Van den Hoek: "Ik kom nogal wat mensen tegen die bij navraag helemaal geen toeslagen hebben aangevraagd, terwijl ze daar gewoon recht op hebben. Ik ken mensen die zomaar 500 tot 600 euro laten 'liggen'. Maar ook zijn er mensen die andere zaken over het hoofd zien." Volgens Klaren zal het mes bij de belastingservice aan twee kanten snijden. Ze denkt dat Het Taalhuis mensen naar de service zal verwijzen en de belastingservice mensen naar Het Taalhuis. "Een soort kruisbestuiving dus."

Dinsdagochtend

Het eerste inloopspreekuur Belastingservice Bibliotheek Maassluis Midden-Delfland wordt de eerste keer gehouden op woensdag 27 juni in de bieb aan de Uiverlaan van 11.00 uur tot 13.00 uur. Daarna verschuift het inloopspreekuur naar de dinsdagochtend. Dat heeft te maken met het feit dat de bibliotheek in de zomerperiode een aantal dinsdagen dicht is. Van den Hoek. "Uiteraard is het handig als mensen hun belastingpapieren meenemen. En uiteraard hun identiteitspapieren."

Over de nieuwe belastingservice wordt nog een flyer gemaakt.

Lees het complete artikel in de krant van 14 juni 2018.