M-WORKS biedt werkloze jongeren perspectief

Redactie 03-08-2018
Foto: PR MWorksBegeleider Mark Ramackers (links) en deelnemer Hadj

Vanuit de voormalige garage van jongerencentrum Inblik aan de Vloot 208 is Welzijn E25 begin 2018 gestart met het nieuwe scholing- & werkgelegenheidstraject M-Works. Dit traject biedt jongeren en jong volwassenen van 16 t/m 27 jaar uit de bijstand begeleiding bij het vinden van een passende opleiding en/of baan.

De kandidaten voor het sociale project worden aangemeld vanuit regionaal participatiebedrijf Stroomopwaarts. Na een intakeprocedure wordt er in overleg met de cliënt een trajectplan opgesteld. Een trajectbegeleider biedt de cliënten de nodige begeleiding bij het vinden van een juiste opleiding en/of betaalde baan.

Tot nu toe zijn vier kandidaten onder begeleiding van een trajectbegeleider voor tien uur per week aan het werk met de verbouwing en inrichting van het pand tot een Skate & Fun repair. De deelnemers leren verschillende vaardigheden, zoals: op tijd komen, communicatieskills en klussen. Als de werkplaats af is, kunnen zij ervaring opdoen met: ondernemen, marketing, financiën, administratie en reparaties.

Doordat de Skate & Fun repair direct naast het skatepark van Maassluis ligt biedt de werkplaats een ideale voorziening voor jonge skaters/steppers en ouders die daar komen. Zij kunnen in de werkplaats terecht voor reparaties aan hun materieel en de eventuele huur en/of leen van sportmaterialen en (beschermende) kleding. Ook is er een EHBO-er aanwezig.

M-Works heeft de ambitie een klusjesdienst aan te bieden die bijvoorbeeld ouderen van De Vloot helpen bij kleine reparaties aan hun fiets of hulpmiddelen. Daarnaast zijn er plannen om in de schoolvakanties sport- en spelactiviteiten voor kinderen en jeugd uit de buurt te organiseren. Hierbij wordt de samenwerking gezocht met bewonersorganisaties, vrijwilligersorganisaties, jongerenwerkers, buurtsportwerkers en andere netwerkpartners.

Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de verbouwing van de Skate & Fun repair. Skaters, steppers, kinderen, jongeren, ouders, buurtbewoners en alle andere geïnteresseerden zijn van harte welkom voor een bezoek aan de werkplaats. De werkplaats is geopend op woensdag en vrijdag van 12.00-16.00 uur (Tijden onder voorbehoud).

In september vindt de officiële opening plaats.