Bakkerij Vreugdenhil opent vernieuwde winkel

Redactie 17-08-2018
Foto: Bakkerij VreugdenhilDe nieuwe generatie Ben en Lize Vreugdenhil mochten de winkel openen.

Na maanden van hard werken, breken en bouwen heeft Bakkerij Vreugdenhil op vrijdag 10 augustus de nieuwe winkel in Maasdijk heropend.

Het begon ongeveer 3 jaar geleden met het idee om wat extra ruimte te creëren in de bakkerij. Gerard Vreugdenhil: "Om voor alle bakkers een fijne werkplek te hebben, was dat noodzakelijk. We zijn door de jaren heen steeds een beetje gegroeid. Daar zijn we natuurlijk heel blij mee, maar dat betekende ook dat we meer capaciteit nodig hadden."

Familie Vreugdenhil ging om de tafel zitten om een oplossing te bedenken, waarbij geen concessies gedaan hoefden te worden aan kwaliteit.. Langzaam borrelden de plannen op om uit te breiden en een stuk naast de bestaande bakkerij te bouwen. Vader Jan: "Wat met een klein idee begon, is geëindigd in de grootste verbouwing ooit. Door de jaren heen is er al veel verbouwd. Als je terugkijkt en ziet hoe mijn opa is begonnen en hoe het nu is, dan is dat wel heel bijzonder."

Vakmensen

Tussen de eerste plannen en nu is er veel veranderd. Niet één muur is hetzelfde gebleven en er is direct gekeken naar duurzaam ondernemen. Zo is er gekozen voor nieuwe duurzame koelinstallaties, nieuwe ovens, rijskasten en ook een compleet nieuw winkelinterieur. Chris Vreugdenhil: "We kijken terug op een hele leuke, maar ook hectische tijd. We gaan niet over één nacht ijs, dus over alles is tot in de kleine details nagedacht. Van de vacuümkamer en de logistieke route in de bakkerij tot aan de zonnepanelen aan toe. We zijn ontzettend blij met alle vakmensen die ons hebben geholpen. Het was niet altijd makkelijk, maar het resultaat mag er zijn!"

Toekomst

Nadat zowel Jan als Chris als kleine jongen een nieuwe winkel mochten openen, was het vrijdag de beurt aan de nieuwe generatie: Ben en Lize Vreugdenhil. Linda Vreugdenhil: "Het is een intensief project geweest, maar ik durf wel te zeggen dat we met deze nieuwe winkel klaar zijn voor de toekomst. Degene die dit heeft ontworpen komt niet uit de bakkerswereld, maar werkt voor hotels, restaurants en bars in binnen- en buitenland. Samen met onze visie zijn we tot dit resultaat gekomen. Gerda, Elles en ik kunnen niet wachten om te beginnen in deze prachtige en unieke bakkerswinkel!"

Open dag

Uiteraard viert Vreugdenhil dit met leuke acties. Het grote feest is op zaterdag 1 september. Dan houden ze open dag. Van 8:00 uur tot 14:00 uur is iedereen van harte welkom. Het Nederlands BoulangerieTeam is aanwezig, er worden oliebollen gebakken waarbij de opbrengst ten goede komt aan Stichting ALS Westland, rondleiding door de nieuwe bakkerij, u kunt de bakkers alles vragen en uiteraard is er ook aan de kinderen gedacht.