Haarmode Aad en Elly den Haan Al meer dan veertig jaar geknipt voor succes

Redactie 30-11-2018
Foto: Roger van der KraanElly en Aad den Haan samen met medewerksters Melissa Wissenburg (rechts) en Joyce van Son.

Voorlopig denken Aad en Elly den Haan er niet aan ermee te stoppen, want het geeft hen nog steeds veel voldoening. Haarmode Aad en Elly den Haan is het langst gevestigde bedrijf in Winkelcentrum Steendijkpolder. Nog niet zo lang geleden werd het 40-jarig bestaan van de kapperszaak op deze locatie gevierd.

door Chrit Wilshaus

Om die reden mogen Aad en Elly den Haan best wel eens in het zonnetje gezet worden, vond Joyce van Son, die zelf alweer ruim twintig jaar in de kapperszaak werkt. "Ik vind het knap hoe de zaak al zo lang bestaat. Ook in ons vak verandert er veel. Zoals de groei van het aantal kapperszaken, inclusief de kappers aan huis. Ook op vaktechnisch gebied moet je continu bij blijven. Zo kiezen niet veel mensen meer voor een stevige permanent, maar voor een ondersteuning, zoals wij dat noemen. Verder wordt er steeds meer gekleurd en is de watergolf bij ons vervangen door föhnen. Ook is de herenlijn veel moderner geworden."

Door klant

De oorsprong van Haarmode Aad en Elly den Haan ligt overigens niet in Maassluis maar in Rotterdam. Joyce over hoe de kapperszaak destijds naar Maassluis verhuisde: "Een klant van hun kapsalon toen in Rotterdam, wees hen op een nieuw te bouwen winkelcentrum in Maassluis. Aad en Elly zijn toen gaan kijken en besloten om het casco-winkelpand, dat dus nog wel door hen zelf afgemaakt moest worden, te kopen."

Plezier

"Samen met mijn collega Melissa Wissenburg hebben we het heel erg naar ons zin, omdat er altijd een leuke, prettige en ontspannen sfeer hangt in de zaak. Je moet uiteraard wel een bepaalde klik hebben. Daarbij blijft de kwaliteit uiteraard altijd centraal staan. In al die jaren is er een vaste en trouwe klantenkring opgebouwd. Doordat Aad en Elly nog zoveel plezier hebben in het vak en veel klanten kennen, willen zij voorlopig nog niet stoppen met werken. Maar om het vak fysiek goed te kunnen blijven uitoefenen, is een aantal jaren geleden wel besloten om op donderdag dicht te zijn. Op andere dagen werken we dan soms iets langer. We werken volgens afspraak maar ook mensen die zo bij ons binnen komen lopen, kunnen vaak snel worden geholpen. In hun vrije tijd gaan Aad en Elly graag samen of met vrienden golfen. Samen hebben ze twee kinderen, een zoon en dochter, en inmiddels vier kleinkinderen, waar ze heel erg trots op zijn."