Fantastisch carnaval voor FurieToeters

Redactie 15-03-2019
Foto: FurieToetersVoor de FurieToeters was het een druk maar zeer geslaagd carnaval.

Zaterdag 2 maart was het sleutelmoment, kindercarnaval én groot carnaval bij CV de Smooksnuivers in Rozenburg. Na de sleuteloverdracht liepen De FurieToeters, hofkapel van CV de Smooksnuivers, met de Raad van Elf achter zich een rondje door het winkelcentrum om vervolgens de optocht voort te zetten naar de Tempel der Zotheid. In de middag werd het kindercarnaval gevierd en natuurlijk moesten de FurieToeters daar een setje spelen. 's Avonds was het tijd voor drie optredens. Deze keer met een geheel nieuwe set van populair Zuid-Amerikaanse muziek. Even spannend natuurlijk hoe het zal gaan maar het klonk zoals het moest klinken en het werd zeer gewaardeerd door het publiek. Voor de tweede set waren uit het ruime repertoire van de club ook wat andere nummers gekozen en natuurlijk werd het afgesloten in feeststemming. De laatste set was alleen met feestnummers en zo kwam er een einde aan dit groot carnaval.

Op dinsdag ging de club naar Mönchengladbach voor deelname aan de Veilchendienstagzug. Met meer dan 4000 deelnemers en een 350.000 bezoekers een flinke optocht. De bustocht ging langs Lienden om daar nog een blaasorkest op te halen. In een grote sporthal stonden zo'n 14 Nederlandse korpsen te wachten om naar de optocht te vertrekken. Langs de kant van de straten stond het publiek rijen dik en in iedere straat was het groot feest. Als muzikant word je dan ook gedragen door het publiek. Na een goede twee en half uur stond de club weer terug op de plaats van vertrek.

De FurieToeters zoeken nog collega muzikanten op trompet, trombone, bariton, saxofoon en sousafoon.Aanmelden via info@furietoeters.nl.