Vijf districtstitels voor Mahorokanjudoka's

Redactie 21-03-2019
Foto: MahorokanDe prijswinnende jongens.

Afgelopen weekend wisten maar liefst 7 judoka's van Mahorokan de finale te bereiken van het Zuid-Hollands Kampioenschap voor jongens en meisjes onder 15 jaar.

In de Sportboulevard van Dordrecht waren het de meisjes, die in de ochtenduren de mat betraden en waren het Isabel van Maren (-52 kg) en Robin Mauritz (+63 kg) die met uitstekend judo de districtstitel voor zich op wisten te eisen. Quinty van Berk (-36 kg) werd in dit ochtendblok knap derde.

Ook in het middagblok lieten de jongens goed judo zien en was er in de finale van de klasse -50 kg zelfs een clubontmoeting tussen Joshua de Lange en Yannick Bosveld, die Joshua met een prachtige verwurging wist te winnen.

Julian Engelsman (-66 kg) en Faisel Engel (+66 kg) wisten al hun wedstrijden voortijdig in hun voordeel te beslissen en werden dan ook overtuigend kampioen in hun klasse.

In de klasse tot 60 kg kwam Storm van Dijk net te kort en moest dan ook genoegen nemen met een zilveren medaille.

Keurig derde werden Ennio de Nes (-46 kg) en Gijs van Paassen (-55 kg), terwijl Chris Breen (-60 kg) en Thomas van der Burgh (-50 kg) ondanks een sterk optreden de strijd om het brons verloren, en daardoor net buiten het podium vielen.

De 10 bovenstaande prijswinnaars hebben zich door dit resultaat bovendien geplaatst voor het Nederlands Kampioenschap op zaterdag 6 april in Leek.