De Tuinderij 10 jaar'Het was even doorbijten, maar we komen er sterker uit'

Redactie 07-06-2019
Foto: De Tuinderij

Het is groot feest bij De Tuinderij in De Lier. De evenementenlocatie aan de Van Wijklaan bestaat niet alleen 10 jaar, maar mag ook weer op volle toeren draaien. Er is de afgelopen dagen hard gewerkt om alles in te richten zodat grote groepen weer met alle egards kunnen worden ontvangen in de kassen.

Rick en Ruud van Mil, Ivo van der Knaap en hun medewerkers hebben de afgelopen maanden hard gewerkt om alles in orde te krijgen, en dat is gelukt. De benodigde vergunning is rond en dankzij een brandwerende wand kunnen de kassen in twee compartimenten worden verdeeld, een eis van de Veiligheids Regio Haaglanden. Nu is het feest bij De Tuinderij omdat iedereen er weer kan worden ontvangen én omdat er een jubileum gevierd gaat worden. Want het is alweer tien jaar geleden dat het voormalige Solex Tours neerstreek op de pittoreske plek aan de Van Wijklaan in De Lier, pal op de grens van Westland en Midden-Delfland. Kassen, weilanden, water, het is er allemaal.

Ludieke activiteiten

Solexen kunnen nog steeds gehuurd worden om een tochtje door Westland te maken, maar na 10 jaar is er veel meer bij De Tuinderij. Naast de solexen zijn er onder meer ook elektrische steppen (Big Daddy Tours), VW kevers en zelfs twee heuse Westlandse touringcars voor toeristische uitstapjes in de regio. In de kas zijn er activiteiten zoals; Plankgas door de Kas, op een scootmobiel, levend tafelvoetbal en een elektrisch aangedreven 'Wc-potten' voor de race 'Je kan de Pot op'. Sinds kort ook een nieuwe activiteit: 'levend vier op een rij'.

Open Dag

Maandag 10 juni (tweede Pinksterdag), is er een Open Dag ter ere van het 10 jarig jubileum. Van 14.00 tot 18.00 uur is iedereen welkom. "Mensen kunnen dan ook gratis deelnemen aan diverse activiteiten, onder toeziend oog van onze begeleiders", zegt Ruud van Mil. "We serveren een hapje en een drankje en voor de kleintjes is er ook een springkussen."

En zo richt De Tuinderij de blik weer vol optimisme op de toekomst. " We kijken niet meer terug, maar vooruit. Het was even doorbijten, maar we komen er sterker uit".