Orgelconcert Martin Mans in Maassluis

Redactie 17-06-2019
Foto: MMMartin Mans is vooral bekend vanwege zijn improvisaties over uiteenlopende thema's.

Op vrijdag 5 juli geeft de bekende organist Martin Mans een orgelconcert in de Immanuelkerk in Maassluis. De organist komt regelmatig in deze kerk en bespeelt het kleurrijke orgel met veel plezier. Martin is vooral bekend vanwege zijn improvisaties over uiteenlopende thema's; van geestelijke liederen tot populaire en klassieke melodieën.

Kenmerkend voor zijn improvisatiestijl zijn de speelse variaties en registraties. 'Je hebt een heel orkest tot je beschikking', is een veelgehoorde uitspraak van de organist. Met de registercombinaties creëer je steeds een nieuwe klank. Een veelgevraagde improvisatie is 'Amazing Grace' waarin Martin een Schotse doedelzak tot leven brengt. Ook bij dit concert kunnen bezoekers voor aanvang een verzoek indienen en het programma mede bepalen. De luisteraar kan een gevarieerd programma verwachten waarbij het goed mogelijk is dat zijn of haar verzoek voorbij zal komen.

De Immanuelkerk is te vinden aan de Lange Boonestraat 7 in Maassluis. De aanvang van het concert is 20.00 uur. Toegang bedraagt 11 euro aan de deur, 10 euro online, 9 euro voor leden van PCOB, KBO en ANBO en 5 euro voor kinderen tot en met 11 jaar. Voorverkoop en reserveren via www.martinmans.nl of 06-25391903, of bij Ervaar Maassluis aan de Nieuwstraat 2 te Maassluis.


Ander nieuws
Deel dit artikel