Wisselvallig fortuin voor De Coureur op het NK Masters

Redactie 18-07-2019
Foto: PRVan der Marel, Mijnsbergen en Sol ontspannen voor de start.

Zondag werd in het Brabantse Nieuwkuijk het Nederlands kampioenschap voor Masters, renners ouder dan dertig jaar, verreden.. De Coureur trad aan met drie renners in de categorie 40+, Edward Sol, Casper van der Marel en Ruben Mijnsbergen en Boy Rueck verdedigde de clubkleuren bij de 30+.

Als eerste ging de 40+ categorie van start voor een koers over ruim 90 kilometer, vanaf de start ging het tempo de hoogte in, op jacht naar het felbegeerde rood-wit-blauw. Toch wist zich in de tweede ronde een zestiental renners af te splitsen met daarbij Ruben Mijnsbergen en Edward Sol. Het peloton kon het niet eens worden over de achtervolging en de beslissing was gevallen, de nieuwe nationaal kampioen zou tussen de 16 vluchters gezocht moeten worden. De niet helemaal fitte Van der Marel had een dag eerder in Abbenbroek gekoerst en zag dat het wel snor zat met de voorsprong van zijn ploeggenoten en kneep half koers in de remmen. Helaas te vroeg gejuicht omdat Mijnsbergen, uitgerekend de snelste sprinter vooraan, door een lekke band weg viel uit de kopgroep. Edward Sol probeerde nog zijn medevluchters in de laatste twee ronden te verrassen met een snedige demarrage maar werd de laatste ronde weer tot de orde geroepen. Moegestreden na het rijden van een sterke en aanvallende koers sprintte hij nog naar een verdienstelijke 7e plaats. Mijnsbergen ging in het peloton als 26e over de meet maar bleef vooral met een kater zitten over de gemiste kans op de kampioenstrui.

Bij de 30+ was het aan Vlaardinger Boy Rueck, onlangs nog knap derde bij de Slag van Ambacht, om De Coureur te vertegenwoordigen. Helaas was er al in de eerste ronde een massale valpartij met Rueck als voornaamste slachtoffer. De koers werd tijdelijk stil gelegd zodat de hulpdiensten alle ruimte hadden om de gekwetste renners te verzorgen. De onfortuinlijke Boy werd, met een gebroken borstbeen, goed bij kennis per ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis in 's-Hertogenbosch. Hopelijk herstelt de sympathieke coureur voorspoedig en kan hij weer snel zijn hobby beoefenen.