Tijn Fredrikze zilver op het EK honkbal

Redactie 01-08-2019
In het Tsjechische Treb\u00edc behaalde Tijn Frederikze een tweede plaats met het Nederlands honkbalteam U12.
Foto: PR

Het Nederlands U12 honkbalteam heeft een zilveren medaille overgehouden aan het Europees kampioenschap in het Tsjechische Třebíč. Tijdens de bloedstollende finale kwam er helaas een einde aan de ongeslagen serie van Oranje en was titelverdediger Italië met 5-7 te sterk. Nederland maakte aanvallend dit toernooi veel indruk met in totaal 60 honkslagen in 30 innings (11 tweehonkslagen, 7 driehonkslagen en 4 homeruns) en speelde ook verdedigend een zeer sterk toernooi. De sensationele winst van Nederland op Italië (17-11) in de poulefase was tekenend voor de aanvallende slagkracht van de jonge Oranje talenten en resulteerde door maar liefst 21 honkslagen in de eerste nederlaag voor Italië U12 sinds 19 jaar. Ondanks het verlies in de finale zijn de spelers trots op hun behaalde tweede plaats, de hoogste eindklassering voor Nederland sinds 2001.

Tijn kijkt dan ook terug op een geslaagd toernooi. Als pitcher moest hij tweemaal aan de bak: in de poulewedstrijd België - Nederland (2-24) zette hij in 1 1/3 inning 4 slagmannen aan de kant met 3-slag. Hij stond ook aan de start van het puntenfestijn tegen België en sloeg in zijn eerste slagbeurt 2 punten binnen met een driehonkslag. In de halve finale Duitsland-Nederland (3-11) begon hij als startende werper en liet hij de tegenstander volledig kansloos op de plaat. In 4 1/3 inning liet hij slechts driemaal een loper toe op de honken en gooide hij 6 slagmannen met 3-slag uit. Ook aanvallend was Tijn op dreef en werd hij in de halve finale met een slaggemiddelde van 0.666 en 2 runs de beste slagman aan Nederlandse zijde.

Vanwege de leeftijdgrens houdt voor Tijn (11) zijn avontuur met het Nederlands U12 team dit jaar helaas op. Zijn nieuwe doel voor de komende jaren is geselecteerd worden voor het Nederlands U15 team en opnieuw de strijd aan te gaan voor Europees goud! #DreamBig,WorkHarder.