Fietspromo fietst door deze zomer

Redactie 01-08-2019
Foto: PREen aantal Fietspromo's was dit weekend te vinden bij Flipjes toertocht.

Evenals eerdere jaren fietsen de Fietspromo's dit jaar tijdens de zomervakanties ook gewoon door. Ondanks de tropische temperaturen van de laatste dagen stonden er afgelopen woensdag 40 Fietspromo's paraat om hun trainingsritje af te werken. Daarnaast kon dit weekend de Flipjes toertocht op veel belangstelling van Fietspromo rekenen. In Tiel stonden op zaterdag een 10-tal rijd(st)ers aan de start om verschillende afstanden te fietsen, die door de Betuwe en deels door de heuvels richting Arnhem waren uitgezet. Hoewel de onweersdreiging permanent aanwezig was, kon deze tocht droog en met prima temperatuur worden afgewikkeld.

Initiatieven voor de zondag konden in verband met de regen helaas geen doorgang vinden, maar aanstaande zondag 4 augustus volgt een nieuwe uitdaging. Dan staat de maandelijkse "open ride" op het programma. Deze "ride", die ook toegankelijk is voor introducees en gastrijders die eens met Fietspromo kennis willen maken, voert door de directe omgeving van Maassluis.

Afstand en snelheid worden bij vertrek bepaald door de deelnemers op basis van kwaliteit, ambitie en weersomstandigheden. De praktijk leert dat er meest afstanden tussen 60 en 90 km worden verreden. Het vertrek van deze ride is om 09.30 uur vanaf de Markt in Maassluis.

Fietspromo is dus zeker niet klaar deze zomer. Meestal tijdens de woensdagavond trainingen ontstaan de meest creatieve ideeƫn voor het komende weekend. Voor de liefhebbers komen uitdagingen met langere en kortere afstanden aan bot. Soms wordt er niet alleen het weekend gereden, maar ook door de weeks zijn er initiatieven om met elkaar te fietsen.

Wil je ook eens proeven wat Fietspromo voor je kan betekenen? Kom dan op woensdagavond met fiets en valhelm naar de trainingsavond De woensdagavonden staan open voor ieder die het fietsen bij Fietspromo eens wil proberen.

Vanaf 21 augustus starten alle groepen (iedere groep op eigen niveau) om 19.00 uur vanaf de VTM kantine aan de Albert Schweitzerdreef.

Wil je meer informatie over Fietspromo? Stuur dan je vragen in een e-mail naar info@fietspromo.nl

Sponsor: Allround Computer Service BV- Maasdijk