Maassluise boot valt niet in de prijzen bij Varend Corso 2019

Redactie 09-08-2019
Foto: Peter FarlaDe boot van Ervaar Maassluis is niet in de prijzen gevallen maar had zeker bekijks.

De boot van Ervaar Maassluis die vorig weekend meedeed met het Varend Corso 2019 is niet in de prijzen gevallen maar had zeker bekijks. Volgens de organisatie zagen 550.000 toeschouwers de varende Westlander en alle andere met bloemen versierde schepen aan hun ogen voorbijtrekken.

door Chrit Wilshaus

Nieuw was dat de deelnemende schepen aan het maritieme corso dit jaar tot aan de Monstersche Sluis in Maassluis voeren op de eerste dag (vorige week vrijdag). Dat leverde een bonte stoet aan schepen op. De boot van Ervaar Maassluis had trouwens ook pech op de eerste dag. Een windvlaag zorgde ervoor dat de surfplank achter de boot omsloeg.

Kindercorso

Alle vrijwilligers van het Varend Corso werden vrijdagavond in Maassluis naast het Schuurkerkje voorzien van eten en drinken. Ook werden de prijzen van het Kindercorso bekendgemaakt. Bij het Kindercorso werd de Harry Potter-boot van Strijders van Perkamentus gekozen tot winnaar. De tweede plaats ging naar Schaakmat Westland met Train your Brain. Zij deden dit jaar voor het eerst mee. En de derde plaats was voor Mamma Mia met de PowWow-boot. Alle andere jeugdige deelnemers die niet in de prijzen waren gevallen kregen voor deelname aan het Varend Corso een medaille.

Chinese draak

Voor jury maar ook voor het publiek was het dit jaar niet moeilijk: de eerste prijs bij de volwassenen ging naar de Chinese draak uit Honselersdijk. De muzikale inbreng van Kwintsheul, Wereldsterren, kreeg van de juryleden de tweede plaats toebedeeld en Dia de los Muertos van Corsoboot Wateringen ontving de derde prijs in de niet-commerciƫle categorie. De Johan Huismanbindersprijs werd toegekend aan Game of Thrones van Van den Bosch Flowerbulbs van arrangeur Lily Beelen. Het Varend Corso bracht vorige week vrijdagavond veel mensen op de been die in Maassluis kwamen kijken naar de aangemeerde schepen. Ook de terrassen profiteerden van de kijkers naar het Varend Corso. It's Showtime is volgend jaar het thema.