Maassluis zingt mee uit volle borst

Redactie 09-08-2019
Foto: CWHet grote meezingkoor stond onder leiding van de dirigenten Paula van Wanrooy en Jan Wilmer (op de foto).

Het was één groot zangfestijn afgelopen vrijdag in de binnenstad van Maassluis. Een flink aantal liefhebbers van het Hollandse lied had al vroeg in de avond een stoel bemachtigd om niets van het spektakel te hoeven missen.

Beiaardier Gerard de Waardt strooide ondertussen zijn vrolijke carillonklanken uit over Maassluis. Hierna zorgde zanger/entertainer Eric Newman ervoor dat hij met het zingen van z'n gouwe ouwe nummers de stemming er al goed in kreeg. Na het binnenvaren van het Varend Corso tot aan de Monstersche sluis stroomde het plein helemaal vol met toeschouwers. Omstreeks 21.00 uur deze avond waren er zo'n 3.500 mensen aanwezig om uit volle borst mee te zingen met de bekende liedjes. Voor de tekstondersteuning gingen de meezingboekjes gretig van de hand.

Het grote meezingkoor was ook dit jaar weer samengesteld uit leden van de Hoekse Tranentrekkers en het Waterwegkoor Maassluis o.l.v. de dirigenten Paula van Wanrooy en Jan Wilmer. De Plengers zorgden als vanouds voor de muzikale begeleiding.

Onder de genodigden waren onder meer burgemeester Haan en wethouder Bronsveld van Maassluis. Nieuw dit jaar was de aanwezigheid van blaaskapel de Haringkoppen uit Vlaardingen. Deze blaaskapel heeft door hun deelname aan het evenement het spektakel op hun eigen wijze een nieuw leven ingeblazen. De presentatie was in handen van Kirsten van Schaik van de Regelmeisjes.

Het organiseren van zo'n prachtig evenement kan uiteraard niet zonder sponsoring. Elders in dit blad is een overzicht geplaatst van de deelnemende bedrijven en instanties die middels een financiële ondersteuning hebben meegeholpen dit vrolijke Meezingfestijn in de binnenstad van Maassluis mogelijk te maken.

Op de webiste www.meezingspektakelmaassluis.nl staan zijn nog heel veel foto's van het evenement te vinden.