Jeugd olympisch brons voor Mahorokanjudoka Jelle van Teijlingen

Redactie 08-08-2019
Jelle wist een uniek resultaat neer te zetten door het brons te winnen in Azerbeidzjan.
Foto: Mahorokan

Afgelopen week mochten de Mahorokanjudoka's Jelle van Teijlingen (-73 kg) en Ian van Herk (-81 kg) namens het NOC NSF deelnemen aan het European Youth Olympic Festival in Baku, Azerbeidzjan. Beide judoka's hadden hun uitverkiezing te danken aan hun ijzersterke optredens tijdens de afgelopen European Cups.

Jelle trof in de eerste ronde de lastige Roemeen Fodor, welke Jelle door middel van een prachtige schouderworp in de golden score op zijn rug deed belanden. Na deze overwinning was de Turk Simsek zijn volgende tegenstander. Na een sterk begin belandde Jelle na een balansverstoring in een houdgreep, maar omdat deze Simsek tot in de halve finale geraakte, kreeg Jelle nog een herkansing om zich tot brons te kunnen vechten.

Na een mooie overwinning tegen de Georgiƫr Lantbelidze, was de Tjech Kopecky (nr. 1 worldranking en huidig Europees kampioen) zijn volgende tegenstander. Na 4 minuten was de stand nog gelijk en moest er worden verlengd. In deze verlenging ging Jelle het tempo opvoeren en wist hij na 3 minuten in deze golden score met een geweldige overname Kopecky plat op zijn rug te gooien.

In de strijd om het brons tegen de Portugees Pires was Jelle heer en meester en wist hij met 2 schitterende technieken zijn tegenstander te vloeren en was het brons binnen.

Helaas lukte het Ian niet om ook een goed resultaat neer te zetten en struikelde hij in de eerste ronde over de Slowaak Ret. Desondanks kan Ian wel terugkijken om een uitstekend seizoen en mooie Olympische ervaring.

Door dit prachtige bronzen resultaat heeft de Judo Bond Nederland Jelle geselecteerd voor het WK in Almaty, Kazachstan, die van 25 t/m 29 september zal worden gehouden.