Natuur, sport en spel tijdens Kids Olympics

Redactie 10-08-2019
Het thema was deze keer 'Natuur, sport & spel, met veel aandacht voor planten en bloemen.
Foto: Edward McDunn

Zondag 4 augustus stond het zomerprogramma Kids Olympics weer op het programma met als thema natuur, sport & spel. Daar waar de kinderen die niet op vakantie kunnen gaan toch nog een fijne vakantie beleven met alle activiteiten. 'We zijn blij met de steun die we krijgen van Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. Kids Olympics kent zo zijn vervolg en weet de kinderen en ouders optimaal te vermaken. Bovendien is het voor andere organisaties een uitgelezen kans om zich te presenteren en maatschappelijk betrokken te zijn. Met het event zetten we de Burgemeesterswijk weer op de kaart en zo ook Maassluis!' aldus de initiatiefnemers Abdel Kechouh en Khalid Fares.

Het activiteitenteam van Het Buitenrijk kwam met een ludieke activiteit. Er werden supergave grasmannetjes gemaakt, onder leiding van Mieke. Alle grasmannetjes kregen een mooie plekje in het grasmannetjestuintje. De kinderen konden bloempotten versieren en kregen ook nog eens bijles over waarom natuur zo belangrijk voor je is. Met het thema natuur werd ook gedacht aan de vogeltjes. De kinderen mochten hun eigen vogelhuisje verven onder leiding van vrijwilliger Danielle. Vrijwilligster Ouafila was er voor iedereen die het leuk vond om sieraden te maken. Motivated People hield de kinderen in beweging met een leuk kinderbootcamp. Met verschillende hindernissen en een parcours, werden de kinderen uitgedaagd. Op het podium was Dance Kidzz Maassluis met meerdere streetdance workshops in beweging. Mascotte Mini Mouse danste gezellig mee om vervolgens te kijken naar hoe de kinderen zich vermaakten. Met een springkussen, gatendoek, pannaboarding, tafeltennis en nog veel meer leuks was er meer dan genoeg pret. Alle kinderen kregen uit handen van Norelhouda en Naziha een appeltje aangeboden door H. Az fruit.

Zondag 18 augustus staan er wederom leuke activiteiten op het programma. Met het thema kickfun en atletiek is de organisatie achter de schermen druk bezig. Bij goed weer voegt de organisatie ook het thema muziek toe aan het programma. Alle activiteiten zijn gratis. Het programma start om 13:00 tot 17:00 uur. Neem je vriendjes en vriendinnetjes gezellig mee. Wilt u als vrijwilliger of als organisatie een bijdrage leveren aan Kids Olympics? Neem dan vooral contact op met de initiatiefnemers via kids4olympics@gmail.com.