Weer veel te genieten voor filmliefhebber bij Filmfestival Maassluis

Redactie 23-08-2019
Foto: Roger van der Kraan - archiefOok de drive-in bioscoop zal dit jaar weer niet ontbreken op het Filmfestival.

Eigenlijk hadden Guus Paalvast en Sybrand Jonkman van Jopa Events, organisatie achter het Filmfestival Maassluis (FFM), Bohemian Rhapsody graag in de openlucht willen vertonen maar vanwege de rechten was dat niet mogelijk.

door Chrit Wilshaus

En daarom wordt de film over de Britse band Queen met leadzanger Freddie Mercury in Theater Koningshof vertoond (donderdag 29 augustus 20:30 uur). Met hits als We Will Rock You en Radio Ga Ga scoorde de in 1970 opgerichte band grote hits. Queen had en heeft nog steeds veel fans. Bohemian Rapsody is de film waar Paalvast en Jonkman het meest trots op zijn deze negende editie van het FFM. "We hebben de film meerdere keren gezien en voor ons was het gelijk duidelijk dat we die film wilden programmeren. Het bijzondere is hoe ze het verhaal achter Freddie Mercury in beeld hebben gebracht. Als kijker zit je als het ware bij hem op de achterbank. Het is niet voor niets dat de film genomineerd is voor vijf Oscars!"

Drive-in

Over de programmering zijn de organisatoren van het FFM dit jaar dik tevreden. Dat die aanslaat, blijkt ook wel uit de kaartverkoop, constateert Paalvast. "Maar er valt ook veel te kiezen. Of je nou van een actiefilm houdt of meer gecharmeerd bent van fantasy of van een muziekfilm, iedereen komt aan zijn trekken." Uiteraard mag de drive-in-bioscoop ook niet onvermeld blijven. Paalvast daarover: "Net als vorig jaar weer in Het Wilgenrijk maar wel op een andere locatie. Want waar we in 2018 stonden is en wordt gebouwd." Three billboards outside Ebbing, Missouri, is deze keer de om-over-na-te-denkenfilm die in de Immanuelkerk vertoond gaat worden. "De film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal, waarbij je je heel goed in de hoofdpersoon kunt verplaatsen", weet Paalvast.

Marathonvoorstelling

Voor de eerste keer in het bestaan van het FFM is er dit jaar ook een marathonvoorstelling te zien en wel de dramaserie De Terugkeer, die deels gestoeld is op de zandaffaire in Maassluis. Paalvast: "We zijn een Maassluis filmfestival en dat is niet alleen omdat het in ons logo staat. Behalve dat De Terugkeer dus deels in Maassluis speelt - de serie wordt dit najaar trouwens ook door RTV Rijnmond uitgezonden - is filmer André van der Hout ook een Maassluizer."

Volgens Paalvast hebben hij en zijn compagnon wel vaker nagedacht over het programmeren van een marathonvoorstelling maar vormde de programmering daarbij vaak het struikelblok. Deze keer is het dus wel gelukt.

Ga voor meer informatie, de programmering en het reserveren van kaartjes naar www.filmfestivalmaassluis.nl.