Oogst Open Dagen bij Druivenkwekerij Nieuw Tuinzight

Redactie 23-08-2019
Foto: PREen hoogtepunt van de Open Oogst Dagen is altijd de proeverijen.

Liefhebbers van druiven kunnen hun hart ophalen bij Druivenkwekerij Nieuw Tuinzight in Den Hoorn. Op zaterdag 14 en zondag 15 september worden daar de Oogst Open Dagen gevierd, wat betekent dat alles twee dagen lang in het teken staat van de meest smaakvolle Westlandse druiven.

Naast dat bezoekers een kijkje in de kas kunnen nemen en alles kunnen leren over de teelt van de druiven, kan er ook volop geproefd worden. "Een hoogtepunt van de Open Oogst Dagen is altijd de grote tafel waar de proeverijen plaatsvinden", vertelt Hilde Jansen van Nieuw Tuinzight. "Bezoekers kunnen dan genieten van alle soorten druiven die op dit moment rijp zijn. Net als bij een wijnproeverij wordt de smaak opgebouwd, van subtiel naar sterk. Het is echt heel leuk om mee te maken. Mensen zijn verrast over hoeveel verschillende smaken druiven kunnen hebben."

Naast de proeverij staat er nog veel meer op het programma. "De jagers uit Midden-Delfland roken ganzenborst, we gaan 'zaadbommetjes' maken waarmee mensen zelf saaie stukjes groen kunnen opfleuren voor de bijen en kinderen kunnen geschminkt worden", gaat Hilde verder. "In de druiventuin exposeren kunstenaars Wim Löbker en Joke Jansen met schilderkunst en portrettekeningen, Sharon van Putten vertelt over haar boek 'Blij Buikje' en het Brocantehuisje is aanwezig met brocante thema's. Buiten op het erf zijn de Imkers Hung en Ab, zij vertellen over hun bijen, die ook te zien zijn."

Op het erf (tijdens dit weekend ook druiventerras) is de hele dag 'Druifpop'. Hilde: "Daar kunnen bezoekers genieten van live muziek van singer-songwriters, muzikanten uit de buurt en cabaret. Het is een gezellig terras waar kinderen kunnen spelen in de zandbak en aangeschoven kan worden voor een bakkie koffie met onze 'wereldberoemde' druivenbommetjes."

Druivenkwekerij Nieuw Tuinzight is te vinden aan de Zwethkade Zuid 45 in Den Hoorn. Bezoekers wordt gevraagd zoveel mogelijk op de fiets te komen. Wie met de auto komt; er zijn verkeersregelaars die u verwijzen naar de parkeerplaats. Wie per boot komt: Midden-Delfland vaarnetwerk tussen knooppunt 13 en 15. Zie www.druivenkwekerij.nl voor meer informatie.