De kracht lokaal met Marja van der Ende

Redactie 22-08-2019
Foto: Jessica de KorteMarja van der Ende fietst al haar eten bij elkaar bij stalletjes langs de weg, boerderijen, kwekerijen en kleine winkeliers

Op woensdag 4 september brengt de uit 's Gravenzande afkomstige Marja van der Ende een avond over de kracht van lokaal eten. Tijdens de avond Op Hodenpijl vertelt ze over haar wereld van eten kopen, volledig buiten de supermarkt en als extra uitdaging doet ze alles per fiets.

Sinds augustus 2017 fietst Marja al haar eten bij elkaar bij stalletjes langs de weg, boerderijen, kwekerijen en kleine winkeliers.

Tijdens de avond geeft Marja antwoord op vragen als: wat zijn de effecten van boodschappen doen in je eigen streek? Is lokaal voedsel gezonder? Draagt deze manier van consumeren bij aan het oplossen van duurzaamheids- en economische vraagstukken? Is het mogelijk om alles vanuit je eigen streek te halen? Is dat niet veel duurder dan het eten in de supermarkt?

En om de smaakpapillen de kans te geven dat lokale eten te ervaren, kun je verschillende bij elkaar gefietste producten uit de streek zelf proeven.

Marja van der Ende is oprichter van de facebook community Fietsen voor mijn eten.

Datum: woensdag 4 september 2019. Tijd: 20.00 uur. Prijs: € 12,50. Inclusief lokale maaltijd: € 33,-. Kaarten: www.ophodenpijl.nl.

Cultuurkerk en biologisch restaurant Op Hodenpijl is gevestigd aan de Rijksstraatweg 20/22 in Schipluiden (vlakbij Delft).