(advertorial)Heerlijk ontspannen door voetreflexologie

Redactie 21-09-2019
Anja van der Meijs aan het werk.
Foto: GvW-T

De wereld om ons heen is vaak zo jachtig dat we amper tot rust komen. Zelfs als we willen slapen denken we verder aan alle klussen die nog gedaan moeten worden, op het werk of thuis. Om echt helemaal te kunnen ontspannen verzorgt Anja van der Meijs-van Dijk (52) uit Maasland voetreflexologie of voetmassage.

Door Gemma van Winden-Tetteroo

Even helemaal niks. Even gewoon luisteren naar de zachte muziek op de achtergrond en verder geef je je helemaal over aan de vaardige handen van Anja die een weldadige voetbehandeling geeft. Behalve dat het heerlijk ontspant zijn er ook andere effecten. "Dat is eigenlijk heel bijzonder. Het vermindert inderdaad je stress maar het zorgt ook voor herstel door een betere doorbloeding waardoor je energie beter gaat stromen. Dat geeft je afweer een boost. Je stofwisseling verbetert en je slaapt daardoor ook lekker." Anja is in het verleden in meerdere disciplines werkzaam geweest. "Toen ik hoorde dat voetreflexologie heilzaam is voor je hele lijf, werd ik nieuwsgierig. Ik begon aan de opleiding en merkte dat dat ook echt zo werkt. Dat komt omdat je hele lichaam weerspiegeld wordt in de voeten. Door bepaalde drukpunten te masseren maak je verbinding met alle organen en systemen van het lichaam, je kunt blokkades opheffen en je stimuleert het zelfgenezend vermogen van het lichaam."

Maasland en Op Hodenpijl

Anja combineert de Chinese natuurgeneeskunde met de westerse. "Via de meridianen worden hart, longen, bloedvaten, eigenlijk alles in je lijf gestimuleerd. Ik ben me gaan specialiseren in vrouwenklachten (van menstruatiecyclus tot overgangsklachten), werken met kinderen (oa. slaapproblemen) en rouwverwerking in de ruimte zin van het woord." In dit vak moet je ook goed kunnen luisteren. Een ontspanningsmassage aan voeten, onderbenen en knieƫn kan een eerste kennismaking zijn met voetreflextherapie. Bovendien is ontspanning een eerste stap naar herstel van allerlei klachten. Wil je meer weten? Kijk op www.praktijklichtvoetig.nl. Anja heeft haar praktijk in Maasland maar werkt ook vanuit Op Hodenpijl in Schipluiden.