Nederlandse Bachvereniging in Maassluis

Redactie 20-09-2019
Foto: Simon van BoxtelDe Nederlandse Bachvereniging komt naar Maassluis.

De Nederlandse Bachvereniging is op zaterdag 21 september voor het eerst te gast in de concertserie Muziek tussen Maas en Sluis. Het ensemble komt met gerenommeerde vocale solisten naar Maassluis om het programma 'Beginnings' te presenteren.

Artistiek leider Shunske Sato heeft zich laten inspireren door de jonge Bach. Bach leerde veel door imitatie – hij schreef werk van talloze componisten over om zo een beter idee te krijgen van hun stijl. Shunske dook voor dit project in de archieven en combineert Bachs vroegste cantates met werk van componisten die Bach in zijn jonge jaren kopieerde.

Dit concert zal live worden opgenomen in het kader van 'All of Bach', een project waarmee liveregistraties van het gehele oeuvre van Bach online beschikbaar worden gesteld.

Het concert begint om 20.00 uur in de Grote Kerk in Maassluis. Kaarten aan de kassa kosten 35 euro, in de online voorverkoop is dat 33 euro. Jongeren tot en met 18 jaar hebben gratis toegang. Kijk voor meer informatie en kaarverkoop op www.muziekmaassluis.nl of neem contact op via info@muziekmaassluis.nl of bel 0182-614407.