Eerste editie van Samen met Soof groot succes

Redactie 16-11-2019
Foto: PRSophie Malipaard organiseerde op 5 november de eerste editie van Samen met Soof.

Samen met Soof is een initiatief van Sophie Malipaard. Zij vindt dat er tegenwoordig veel ouderen zijn die weinig bezoek krijgen en weinig leuke uitstapjes doen. Op 5 november 2019 heeft zij daarom zo'n 45 ouderen, van drie verschillende verzorgingstehuizen in Maassluis, een gezellige middag aangeboden in Hotel Maassluis.

Sophie is langs drie verschillende verzorgingstehuizen geweest (De Vloot, DrieMaasHave en De Tweemaster) en heeft in samenspraak met de tehuizen verschillende ouderen persoonlijk uitgenodigd voor de eerste editie van Samen met Soof. Ze heeft bij het regelen van de middag aan alles gedacht: vervoer, lunch, een bedankje en een optreden van Ger Vos. Elk detail is volgens Sophie erg belangrijk, omdat je ook met de kleinste gebaren iemand erg blij kan maken.

Vrienden en familie van Sophie waren aanwezig om met iedereen een praatje te maken. Ger Vos zong vervolgens "liedjes uit de tijd waar de gasten voor het eerst verliefd werden" zoals hij mooi verwoordde. Er werd gedanst, gezongen, gegeten en vooral veel gelachen. Na afloop werd iedereen weer teruggebracht naar huis waar er nog een bloemetje lag om iedereen te bedanken voor de mooie dag.

Sophie wil twee keer per jaar Samen met Soof organiseren om zoveel mogelijk ouderen in het zonnetje te kunnen zetten. Sophie wil met deze middag laten zien dat met goede sponsoren en een duidelijke planning, iets organiseren voor een ander mogelijk is. "Ik hoop dat ik hier andere mensen mee kan inspireren om ook iets voor een ander te doen. Mochten ze daar hulp bij nodig hebben ben ik altijd in voor een kopje koffie. Samen kom je uiteindelijk het verst."

Voor meer informatie over het initiatief van Sophie Malipaard kunt u kijken op de Facebook-pagina van Samen met Soof.