(advertorial)GLI Beweegkuur van start in Maassluis/Maasland

Redactie 10-01-2020
V.l.n.r.: Miranda Doorduin, Irene Monster en Machteld van der Lelij.
Foto: PR

In Maassluis en Maasland zijn Miranda Doorduin (diëtist), Machteld van der Lelij (fysiotherapeut) en Irene Monster (leefstijlcoach) gestart met het aanbieden van de Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI), De Beweegkuur.

De Beweegkuur is een leefstijlprogramma waar u kunt leren om gezonder te leven en u goed te voelen. Wij helpen u om betere keuzes te maken t.a.v. eten en bewegen. De Beweegkuur is bedoeld voor mensen met overgewicht. Vanaf een BMI van 25 is er sprake van overgewicht. Een grote buikomvang of aandoeningen zoals diabetes of artrose geven extra redenen om te starten met de Beweegkuur. De huisarts beoordeelt of u in aanmerking komt voor deelname aan de Beweegkuur.

De Beweegkuur is een traject van twee jaar waarbij het stimuleren van bewegen, gezonde voeding en gedragsverandering centraal staan. Het programma bestaat uit een kennismaking en intake met de leefstijlcoach. De leefstijlcoach bespreekt met u uw motivatie om mee te doen én uw persoonlijke doelen op het gebied van gezondheid. De uitkomst van de intake bepaalt of u met het vervolg van het programma kunt starten. Als u door kunt met het programma, start de coaching van de leefstijlcoach, fysiotherapeut en diëtiste. Machteld, de fysiotherapeut, doet een meting om uw gezondheidssituatie in relatie tot uw bewegend functioneren in kaart te brengen en maakt met u een beweegplan. Gedurende het jaar houdt Irene, de leefstijlcoach, contact met u. Zij voert tussentijdse metingen uit en bespreekt met u de voortgang en probeert samen met u te kijken tegen welke problemen u mogelijk aanloopt en hoe u dat het beste aan kunt pakken. Miranda, de diëtiste, maakt met u een persoonlijk voedingsplan. Ook vinden er gedurende het eerste jaar een aantal groepsbijeenkomsten over bewegen, gedragsverandering en voeding plaats. Deze groepsbijeenkomsten worden gegeven door Machteld en Miranda.

In het tweede jaar houdt de leefstijlcoach contact met u over de voortgang. Tevens vinden er nog een drietal groepsbijeenkomsten plaats.

Interesse? Vraag een verwijzing bij uw huisarts en meldt u aan bij Fysiodocwerk, De Vloot 206 D, 3144 PK Maassluis. Tel. 010-5916341.