Urbexfoto's van Astrid de Groot in Douanehuisje

Redactie 27-01-2020
Foto: PRUrbexfotografie is het bezoeken en fotograferen van verlaten en (meestal) niet-openbaar toegankelijke infrastructuur.

Astrid de Groot is een autodidactfotograaf met een brede interesse in fotografieonderwerpen. Denk hierbij aan (abstracte) macro, landschap, reflectie en sinds kort portretten. Haar favoriet is urbexfotografie, omdat hier veel aspecten aan zitten.

Urbexfotografie (afkorting van Urban Exploring) is het bezoeken en fotograferen van verlaten en (meestal) niet-openbaar toegankelijke infrastructuur. Het is een spannende tak van sport, die niet altijd zonder gevaar is. Ook is er vaak sprake van moeilijke lichtomstandigheden, die specifieke technieken noodzakelijk maken.

Onderwerpen zijn bijvoorbeeld kastelen, ziekenhuizen, gevangenissen, kerken, scholen, fabrieken en huizen. Veel locaties bevatten nog restanten van wat zich er vroeger heeft afgespeeld en voelen als een ware tijdcapsule, wat je nieuwsgierig maakt naar wat er zich heeft afgespeeld.

In deze expositie krijgt de bezoeker een unieke kans op een kijkje in de urbexwereld, inclusief verhalen achter locaties. Een wereld die Astrid letterlijk zelf kleur geeft. Om een persoonlijker, maar vergelijkbaar met HDR, kleurrijk resultaat te bereiken heeft Astrid haar vroegere hobby (tekenen, aquarelleren, wandschilderen) voor deze expositie gecombineerd met urbexfotografie. Hoe dit in zijn werk ging en wat de resultaten zijn kunt u gedurende de gehele maand februari bekijken. De tentoongestelde foto's worden tevens voorzien van een begeleidende tekst met informatie over de desbetreffende locaties.

Bezoekers kunnen het werk van Astrid bekijken op de zaterdagen en zondagen in de periode van 1 februari t/m 1 maart van 13.00 tot 17.00 uur in het Douanehuisje. Toegang gratis.