Excelsior M boekt belangrijke zege op Jong FC Volendam

Redactie 24-01-2020
Foto: Harry NoordhofSoufian Charraoui maakt het winnende doelpunt.

Excelsior Maassluis heeft een uiterst belangrijke overwinning geboekt op Jong FC Volendam. Pas in de laatste minuut viel de winnende treffer via de voet van invaller Soufian Charraoui waarna Sportpark Dijkpolder ontplofte van vreugde.

De Tricolores trokken zodoende aan het langste eind nadat het eerder in de wedstrijd nog diverse opgelegde kansen had gemist. Eindstand: 3-2.

Veel kansen

In de eerste helft kwam Jong FC Volendam al snel via een knappe vrije trap op voorsprong en zette Vincent van den Berg beide teams vanaf de strafschopstip weer naast elkaar (1-1). De jonge Volendammers waren vooral voorin gevaarlijk en de tweede kans was wederom raak. Ditmaal was het Victor van Montfort die met een schitterend schot doelman Jean-Paul van Leeuwen het nakijken gaf. In de laatste minuut van de eerste helft mocht Van den Berg wederom aanleggen voor een strafschop maar ditmaal wist Lauwers zijn inzet wel te pareren.

Na rust werd de ene na de andere grote kans gecreƫerd door de Tricolores. Jong FC Volendam-keeper Barry Lauwers was een grote sta-in-de-weg voor Excelsior M en zorgde er voor dat de moed steeds verder weg zakte in de schoenen van de thuisploeg. Zo pareerde hij zeker vijf honderd procent kansen. Op het moment dat de doelman eindelijk verslagen leek stond de lat een treffer in de weg van de sterk spelende Sekou Sylla.

Laatste minuut

Zeven minuten voor tijd moest Lauwers alsnog capituleren. Een corner van Redouan Omar Ouali werd bij de eerste paal binnen gekopt door Vincent van den Berg (2-2). Het geloof was meteen terug bij de Tricolores waarna alles op alles werd gezet om ook de winnende treffer te scoren. Toch waren het juist de bezoekers die nog zeer dichtbij de winnende treffer kwamen. Een mooie draaibal van Darius Johnson verdween buiten bereik van Jean-Paul van Leeuwen op de kruising. Excelsior Maassluis kwam goed weg en leek genoegen te moeten nemen met een gelijkspel.

Lang leek 2-2 ook de eindstand te worden totdat Sekou Sylla een afgeslagen corner in de laatste minuut nog een keer voor het doel bracht en Robin van der Ende met het hoofd de vrijstaande Soufian Charraoui vond. De invaller kon vervolgens simpel de bal in het doel werken en zorgde hiermee voor veel vreugde. Niet veel later floot scheidsrechter Frank de Winter voor de laatste maal en was de zege binnen.

Door de overwinning op Jong FC Volendam heeft Excelsior M weer aansluiting bij de middenmoot en zal het volgende week met het nodige zelfvertrouwen afreizen naar Rijnsburg waar om 15.00 uur de ontmoeting met Rijnsburgse Boys op het programma zal staan.