(advertorial)De eerste osteopathiepraktijk in Maasland

Redactie 13-02-2020
Lucio Leone is eigenaar van Osteopathiepraktijk Leone.
Foto: PR

Op 7 maart 2020 opent Osteopathiepraktijk Leone de deuren; de eerste osteopathiepraktijk in Maasland.

Bij deze gloednieuwe praktijk aan huis staat persoonlijke aandacht en vakkundigheid hoog in het vaandel. Lucio Leone (D.O), eigenaar van Osteopathiepraktijk Leone, aan de Stationsstraat vertelt wat u kunt verwachten en wanneer u bij hem terecht kunt.

Holistisch

"Wilt u uw gezondheid verbeteren? Mogelijk kan ik als osteopaat iets voor u betekenen. Visie binnen de osteopathie is dat het lichaam een groot zelf herstellend vermogen heeft. Ik wil u graag helpen door in kaart te brengen waarom u bepaalde klachten heeft. Een osteopaat werkt holistisch. Dit houdt in dat onderzoek en behandeling plaatsvinden vanuit een totaalbenadering van het menselijk lichaam. Bij een osteopathische behandeling kijk ik naar de gewrichten/botten, organen, spieren, bloedvaten en het zenuwstelsel. Dit wordt gedaan omdat de klacht vaak ontstaan is door iets heel anders dan wat u mogelijk denkt. Ik kijk naar de samenhang van de klachten en de patronen. Dit doe ik door goed de tijd te nemen en om het lichaam te onderzoeken. Daarnaast vind ik het belangrijk om aandacht te besteden aan de achtergronden van uw klacht en u advies op maat te geven om uw gezondheid te verbeteren.

Voor iedereen

In principe is osteopathie geschikt voor iedereen: jong en oud. "Op dit moment behandel ik in mijn praktijk kinderen (vanaf 8 jaar) en volwassenen. Vanaf september 2020 specialiseer ik mij in osteopathie bij baby's en jonge kinderen.

Osteopathie wordt gebruikt voor ontzettend veel verschillende en uiteenlopende soorten klachten. Ook bezoeken veel patiƫnten preventief een osteopaat."

De ziektekostenverzekeraar vergoedt osteopathie gedeeltelijk vanuit het aanvullende pakket. Het aantal behandelingen dat nodig is, is over het algemeen laag. Patiƫnten geven na gemiddeld drie behandelingen aan dat er resultaat merkbaar is.

Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u terecht op www.osteopathieleone.nl. Of neem contact op via 06-39222721. Op 7 maart 2020 is er tevens een open inloop moment.