Muzikale wasbeurt voor de auto

Redactie 14-05-2020
Foto: GvW-TWim Poot van het Shantykoor kijkt of de chauffeurs hun werk netjes doen.

Voor een hoop ondernemers is het heel spannend, deze coronatijd. Neem het bedrijf van Roel Nooteboom uit Maasland. Normaal gesproken vervoert zijn touringcarbedrijf duizenden passagiers naar allerlei leuke evenementen. Nu staan de bussen stil.

Door Gemma van Winden-Tetteroo

Maar de chauffeurs blijken niet voor één gat te vangen. Ze zijn een dagelijkse carwash begonnen. Zaterdag jl. ging het er wel heel gezellig aan toe aan de Zomerdijk 10 in Maassluis. Het Shantykoor trad op! Het mes sneed aan twee kanten.

In februari vierde Nooteboom Tours nog met alle werknemers het 12,5 jarig bestaan. Maar nu komen door de coronacrisis de negen grote en twee kleine bussen niet van het terrein af. Vader Henk en moeder Coby zijn ook werkzaam in het pand met uitzicht op de Waterweg. Het zijn zorgelijke tijden want niemand weet hoe lang deze toestanden rondom corona nog voortduren met alle onzekerheden van dien. Het initiatief voor de carwash kwam van de chauffeurs zelf nu alle leuke uitjes zijn afgelast en de bussen noodgedwongen geen functie hebben. Gelukkig hebben de mannen onderling duidelijk veel pret als zij de auto's in het sop zetten. Door hun keurig afgestemde samenwerking is een auto voor vijf euro in vijf minuten weer spic & span.

Wij willen zingen!

Henk is lid van het Shantykoor uit Vlaardingen. "We hebben inmiddels acht Maaslanders bij ons koor, waaronder Henk Nooteboom. Henk staat altijd klaar voor ons koor. Nu willen wij hem een steuntje in de rug geven," vertelt Wim Poot, de voorzitter van het Shantykoor. Een muzikaal steuntje! Want het koor is naar de Zomerdijk gekomen en vrolijkt de lange rij automobilisten op die staan te wachten voor de wasbeurt van hun bolide. En met de muziek van het Shantykoor erbij, is het extra gezellig! "We hebben zo'n 30 à 35 optredens per jaar," vertelt Wim Poot. "Dat kan nu allemaal niet meer. Soms zingen we in de tuin van verzorgingshuizen, maar dat mag ook maar met drie personen. Toch willen wij heel graag zingen!" Nu zij de carwash van Henk luister wilden bijzetten hebben ze een slim plan bedacht. Achter de microfoons staan inderdaad maar drie man te zingen. Maar op de achtergrond is het hele koor te zien. Op grote banners. Zo krijg je toch een beetje het groepsgevoel. Er is een heel schema opgezet zodat er eigenlijk de hele wasdag wel muziek is.

Automobilisten die zaterdag jl. niet geweest zijn, kunnen dagelijks terecht bij Nooteboom voor de poetsbeurt van hun vervoermiddel. Mochten zij er daar dan ook muziek van het Shantykoor bij willen horen, zullen ze zelf een cd'tje op moeten zetten.