Monsterse kids leren volleybal met de profs

Redactie 06-07-2020
Foto: PRDe kinderen genoten van de clinic.

Bij kinderopvang Simba waren 3-voudig Olympisch beachvolleybalster Rebekka Kadijk en TeamNL-beachvolleybalster Puk Stubbe te gast om de Westlandse jeugd kennis te laten maken met volleybal.

Afgelopen donderdag waren de Monsterse jongsten volop in beweging bij kinderopvang Simba, onder leiding van beachvolleybalsters Rebekka Kadijk en Puk Stubbe, met ondersteuning van volleybalvereniging PQV Pijl Solutions en Vitis Welzijn. Onder het mom van Schoolvolley+, een programma van de Nederlandse VolleybalBond (NeVoBo) waarbij bekende volleyballers clinics geven op basisscholen en buitenschoolse opvangcentra, laten zij de jeugd smashen, passen, blokkeren, en lekker spelen.

Nadat eerst de jongste kinderen (4-7 jaar) aan bod zijn gekomen, gaan de oudere kinderen (7-12 jaar) aan de slag. "Zo kunnen de oudere kinderen het kunstje mooi afkijken!", zegt Marlon Kuivenhoven van kinderopvang Simba grappend. En inderdaad: de energie spat eraf terwijl de ballen over het schoolplein vliegen. Tijdens de aanwijzingen van Rebekka en Puk luisteren de kinderen aandachtig, en dat werpt zijn vruchten af: ze gaan met sprongen vooruit.

Enthousiast

Ook aanwezig zijn de voorzitters van PQV Pijl Solutions, de broers Ferdy en Erik van Geest. "Heel leuk om de jeugd te zien genieten van onze mooie sport. De aanwezigheid van Rebekka en Puk maakt dit heel bijzonder! Schoolvolley+ is een fantastische manier om te kunnen samenwerken met de instituten die de jeugd laten opbloeien, iets wat wij ook willen bereiken met volleybal."

"Wij vinden het super om zo de kinderen te laten zien hoe leuk het is om te sporten", voegt Marlon toe, "en waren enthousiast toen we over deze clinics hoorden. De samenwerking met de volleybalvereniging maakt dit voor ons extra speciaal."

Voor het ontstaan van deze samenwerking, blijkt de oma van de broertjes Van Geest een cruciale rol te hebben gespeeld: werknemer van Simba Hetty van den Bos was op bezoek, toen Erik er ook was. "Nadat Erik had verteld over deze clinics was het snel geregeld," zegt Hetty lachend. "Zo zie je maar, bij je oma langsgaan kan leuke dingen opleveren, haha."

Aanbevelen

Aan het einde van de clinic staat het schoolplein vol met vermoeide maar voldane kinderen. "Vonden jullie het leuk?!" klinkt over het plein, gevolgd door een enthousiast "Ja!" en de kinderen volleyballen nog even door. "Helemaal leuk," sluit Marlon af, "Ik hoop dat we dit vaker kunnen doen. Ik kan Schoolvolley+ met liefde aanbevelen." De broers van PQV Pijl Solutions knikken instemmend. Daar sluiten Rebekka en Puk zich bij aan: "We zijn zelf enthousiast dat we volleybal kunnen delen. Om dan te zien dat de jeugd zich ook vermaakt, is prachtig." En de kinderen zelf? In koor: "Superleuk!"

Wil jij ook een volleybalclinic op jouw basisschool of buitenschoolse opvang, mogelijk met een echte professional? Stuur een mail naar voorzitter@pqv-volleybal.nl en zij helpen je op weg!