Zomertour Maassluis bruist van de activiteiten voor kids

Redactie 16-07-2020
Foto: Peter Farla (archief)Ook deze zomer is er weer vol programma met zomeractiviteiten voor de jeugd in Maassluis.

De afgelopen twee jaar trok Kids Olympics veel kinderen. Ook dit jaar organiseren Abdel Kechouh en Khalid Fares weer zomeractiviteiten voor kinderen van vier tot en met dertien jaar. De opzet is iets anders. Vandaar ook een andere naam, namelijk Zomertour Maassluis.

door Chrit Wilshaus

Zomertour Maassluis begint op zondag 26 juli en wordt vervolgens iedere zondag in augustus gehouden. Steeds van 13.00 tot 17.00 uur. Abdel: "Vanwege corona en om zoveel mogelijk kinderen te bereiken, komen we dit jaar naar verschillende wijken toe. De naam Zomertour Maassluis zegt het eigenlijk al. We beginnen op 26 juli in de Zaneveldstraat. Vervolgens gaan we naar een speeltuin in Molenwijk (2 aug.), bij Het Startpunt (9 aug.), in Het Oleanderpark (16 aug.), in het Beethovenpark (23 aug.) en we sluiten af in het Vrijheidspark (30 aug.). Zo komen we door heel Maassluis langs kinderrijke buurten. Kinderen kunnen zich van tevoren aanmelden via www.zomeractiviteitenmaassluis.nl of via www.kiesvoorsportmaassluis.nl. Maar degenen die geen computer hebben thuis of de taal niet machtig zijn, kunnen zich op de dag zelf ook aanmelden. Is er dan nog plek, kunnen ze meedoen. Per keer zijn 100 kinderen welkom."

Eenzaamheid

"Dit jaar gaan we ook veel doen met het thema eenzaamheid", benadrukt Khalid. "Zo willen we activiteiten gaan aanbieden waarbij we ook iets doen voor ouderen die eenzaam zijn. Een voorbeeld daarvan is dat we sieraden gaan maken. Kinderen mogen dan een sieraad maken voor zichzelf maar ook voor iemand die eenzaam is en bijvoorbeeld in een verpleeghuis woont. Als het mogelijk is, willen we dat dan al zondag weggeven en anders de dag erna. Maar als kinderen of ouders suggesties hebben aan wie het te geven, is dat uiteraard ook prima. Het gaat ons vooral om het idee dat ouderen het gevoel hebben dat we ook iets voor hun doen. Want we weten dat eenzaamheid een hele grote rol speelt in de samenleving en willen daar graag iets tegen doen."

"Daarnaast komen sport- en spelactiviteiten aan bod maar ook activiteiten op het gebied van kunst, cultuur en natuur. Daar willen we ook muziek aan toevoegen. Alle activiteiten komen iedere week terug. Per week zijn er bovendien nog twee specifieke activiteiten met bijvoorbeeld een clown of een gave workshop. De activiteiten willen we laten begeleiden door jongeren van veertien tot en met achttien jaar omdat zij niet onder de anderhalve meter samenleving vallen. We hebben dit jaar trouwens extra jongeren gevraagd die ook heel graag willen helpen en het leuk vinden om iets te doen", weet Abdel.