Zonnebloem Maassluis aangenaam verrast met gift

Redactie 17-07-2020
Foto: ZonnebloemV.l.n.r.: Debby van Veen (Zonnebloem activiteiten), Pieter Kromdijk, Barbara Troost (Zonnebloem voorzitter), Guus Scholte (Zonnebloem penningmeester).

Bij het afscheid van Pieter Kromdijk als huisarts in Maassluis konden de gasten, als afscheidscadeau, doneren voor twee goede doelen: Zonnebloem Maassluis en Stoed (Stichting Onder Een Dak). En de gasten doneerden gul.

Dat Pieter voor deze doelen koos, heeft onder andere te maken met zijn werk dat hij 40 jaar lang deed als huisarts, maar ook door de periode van 8 jaar dat hij wethouder was in Maassluis. Door zijn portefeuille kreeg hij namelijk te maken met de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning). Toen hij besloot zijn afscheidscadeau te doneren aan een goed doel lag het voor de hand dat het in de maatschappelijke sector terecht zou komen.

Een delegatie van het bestuur van Zonnebloem Maassluis ontving onlangs een cheque uit handen van Pieter Kromdijk met daarop het fraaie bedrag van 733 euro. Voorzitter van de Zonnebloem, Barbara Troost, bedankte Pieter hartelijk en beloofde dat het op een goede manier besteed zou worden, mogelijk voor het bezoeken van een voorstelling in Theater Koningshof.

Pieter benadrukte het belang van het werk van de Zonnebloem. Het bezoekwerk van vrijwilligers aan gasten, bijvoorbeeld, is van wezenlijk belang bij de bestrijding van eenzaamheid, enerzijds bij de gast maar anderzijds zeker ook bij de bezoekende vrijwilliger. Hij besloot met een oproep: "Ik hoop dat er meer mensen met zo'n gebaar zullen volgen!"

Interesse in het werk van de Zonnebloem als gast, vrijwilliger of anderszins? Kijk dan op www.zonnebloem.nl/maassluis.