Mooiste plaatje in Maasland geschoten

Redactie 25-07-2020
Foto: Jacob Bouw De winnende foto werd gemaakt in de Duifpolder in Maasland.

Een foto van twee grutto's die een paringsdans doen, is verkozen tot mooiste foto van de fotowedstrijd Natuur in Delfland. De foto is genomen door Jacob Bouw in de Duifpolder in Maasland.

De fotowedstrijd Natuur in Delfland is een initiatief van natuurvereniging Natuurlijk Delfland. Dit jaar deden er 187 mensen mee aan de wedstrijd. Een jury had uit al deze inzendingen zes foto's genomineerd en de aanwezigen tijdens het jubileumfeest hebben met elkaar de winnaars gekozen. De tweede prijs ging naar de foto van Wilma van Holten, met een draaihals in de Rietputten in Vlaardingen. Sem Aktépé fotografeerde aan de Zwethkade Noord in Wateringen een over een slootje springende haas en werd daarmee derde.

De stemming vond plaats tijdens het jubileumfeest ter ere van het 35 jaar bestaan van Natuurlijk Delfland dat in het World Art Centrum in Delft is gevierd.

Natuurlijk Delfland is een afdeling van de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging, een werkgroep van de Zoogdiervereniging en Ravon. Meer informatie is te vinden op de website: www.knnv.nl/afdelingDelfland.