Bewoners Senioren Welzijn ontvangen schilderijen van kinderen

Redactie 06-08-2020
Foto: PRDe schilderijen werden enthousiast door de bewoners in ontvangst genomen.

De bewoners van Senioren Welzijn hebben zelfgemaakte schilderijen gekregen die door kinderen zijn gemaakt tijdens de Zomertour Maassluis. "Als het door de kinderen is gemaakt vind ik het wel heel leuk om het te ontvangen", aldus bewoner Leen die de eerste schilderij uit handen kreeg van initiatiefnemer Abdel Kechouh van Zomertour Maassluis.

"We bieden tijdens de Zomertour verschillende activiteiten aan voor de kinderen. Schilderijen maken is daar één van. Kinderen konden schilderijen maken voor eenzame ouderen en een schilderij voor hun zelf. De schilderijen mochten ze zelf aan iemand geven die eenzaam is of beschikbaar stellen voor de bewoners van Senioren Welzijn", zo vertelt mede-initiatiefnemer Khalid Fares.

"Mede dankzij gemeente Maassluis en Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. hebben we Zomertour Maassluis mogelijk kunnen maken. De komende weken kunnen kinderen gratis deelnemen aan de activiteiten en zullen we uiteraard weer leuke kunstwerkjes maken voor de eenzame ouderen." Elke week zullen de activiteiten in een andere buurt worden georganiseerd. Inschrijven voor de activiteiten kan via www.zomeractiviteitenmaassluis.nl. Naast Senioren Welzijn zullen de komende weken ook bewoners van Careyn, de Vloot en de Tweemaster leuke kunstwerkjes ontvangen.