Geen wekelijkse opkikkertjes meer voor bewoners de Vliet

Redactie 18-09-2020
Foto: BCdeVlietDe bewoners van de Vliet zullen het wekelijkse opkikkertje van de Bewoners Commissie gaan missen.

Van maart tot en met begin september heeft de Bewoners Commissie van de Vliet, dankzij subsidie van de Haella Stichting (Kleine Coronahulp) en de Gemeente Maassluis, de bewoners van het seniorencomplex de Vliet een 'hart onder de riem' gestoken.

Alle activiteiten van Senioren Welzijn vervielen en er werd geen alternatief geboden door SW, tevens sloot de recreatieruimte van de Vliet. Al snel ging de Bewoners Commissie nadenken over wat zij de bewoners zou kunnen bieden.

De programmamanager van de Gemeente Maassluis, Marlene de Vette, attendeerde BC deVliet op de mogelijkheid om subsidie aan te vragen bij de Haella Stichting en de Gemeente Maassluis. Al snel hadden de dames Marja en Yvon van de BC een plan en een begroting op papier.

Opkikkertje

Doel was het bestrijden van de eenzaamheid in de coronaperiode door middel van een wekelijks zogenaamd 'opkikkertje'. Een opkikkertje kon bestaan uit een plantje of bosje bloemen uit het Westland of iets van de Maassluise ondernemers. Er is behoorlijk wat 'genetwerkt' om voor een zo klein mogelijke prijs iets te kunnen kopen, waarbij de bestuursleden goed samen hebben gewerkt.

Lekker stukje grilworst van Slager Verduijn, koekjes van Holtkamp, kaasbolletjes van het Kaaswinkeltje, croissantje van Monsieur Paul, ouderwertse hollandse snoep van Colette, fruit van de Groentewinkel op de Vliet, vlaai van de Vlaaienwinkel, bonbons van de Meiden uit de Nieuwstraat... Het passeerde allemaal de revue. Iedere woensdag klokslag 16.00 uur startte de BC het rondje in de Vliet. Men keek enorm uit naar het woensdag opkikkertje.

Activiteiten op balkon en in de tuin

Naast het opkikkertje zijn er door de BCdeVliet ook andere activiteiten zoals Bingo op Balkon en in de tuin (een initatief van Jip Kruijt), Sporten op Balkon en in de tuin (door Vincent de Vreede), Quiz op Balkon met loterij, optredens van onder andere Shantykoor uit Vlaardingen, Hans van Katwijk, de Golden Oldies in de tuin. Alle activiteiten werden strikt volgens coronamaatregelen uitgevoerd.

Ook hebben wethouder Corine Bronsveld en burgemeester Edo Haan, in gezelschap van zijn echtgenote, op van elkaar verschillende dagen een opkikkerronde uitgevoerd en daarbij van dichtbij kunnen ervaren hoe de senioren van de Vliet de eenzaamheid ervaarde.

Dankzij hand- en spandiensten van Marian, Riet, Marcel en Ed zijn alle activieiten mogelijk gemaakt, zonder hun bijdrage had het niet gelukt.

Afkikker

Kort geleden is de recreatiezaal van Seniorenwelzijn in de Vliet weer geopend met een aangepast programma. Reden voor de BCdeVliet om haar activiteiten wat betreft het opkikkertje te beëindigen, ook omdat de susbdiepot leeg was na zoveel maanden. De bewoners van de Vliet hebben de door de BC georganiseerde activiteiten enorm gewaardeerd en hebben aangeven het zeer jammer te vinden dat de wekelijkse opkikker verleden tijd is. De laatste opkikkerronde, de zogenaamde 'afkikker', resulteerde in soms een klein ontvangstcommite van bewoners waar deze keer Marja en Yvon in de bloemetjes werden gezet, heel sympathiek.