Dames 1 van MTC Bequick van start in Eredivisie

Redactie 17-09-2020
Foto: Clarissa SonneveldKim en Linda in opperste concentratie.

Het eerste damesteam van MTC Bequick is dit weekend begonnen met hun herintrede in de Eredivisie. Na één jaar in de hoofdklasse gespeeld te hebben, wisten ze weer te promoveren. Helaas werd de dag niet winnend afgesloten. Invalster Femke (5-7 1-6), Felice (4-6 6-4 6-7) en Linda (4-6 0-6) wisten hun singel niet te winnen. Met een 3-0 achterstand begon de nieuwe aanwinst, Kaya de Bruijn, met haar eerste enkelspel in de Eredivisie. Ze leek geen enkel probleem te hebben met het nieuwe niveau. Met een 7-6 6-4 eindstand werd het eerste punt naar Bequick behaald. Beide dubbels eindigden vervolgens in een supertiebreak. Kim en Linda wisten deze net te winnen (6-4 2-6 10-6), Kaya en Geraldine hadden net wat pech en trokken aan het kortste eind (5-7 6-3 4-10). Met een 2-4 verlies werd de eerste competitie dag afgesloten. Volgend weekend hebben de dames een vrije zondag, waarna ze de week erna wederom thuis spelen tegen Naaldwijk.

Ook het groene jeugdteam en eerste jeugd mixteam speelden thuis. Na vorige week een vliegende start gemaakt te hebben, moest het groene team ditmaal wat punten aan de tegenstander laten. Ebyan en Jan hebben samen voor twee punten uit de singels gezorgd. De tegenstandster van Floor was net iets te sterk, maar haar onofficiële andere singel heeft ze wel winnend afgesloten.

Het jeugdteam neemt op dit moment een gedeelde eerste plek in na een 4-2 winst op BTV uit Brielle. Zowel Jolie (6-4 6-1), Max (6-4 2-6 14-12) en Luc (6-2 6-0) wisten hun singel te winnen, invalster Sara kwam net iets te kort in haar singel (0-6 6-3 3-10). Vervolgens werd ook de spannende mix van Jolie en Max in een supertiebreak gewonnen (7-6 4-6 10-8).

Afgelopen zondag was MTC Bequick ook de organiserende club van de Oranje Tenniskids 2 competitie. Vanaf 8.30 uur stroomde het park vol met tenniskids t/m 10 jaar. De afgevaardigden vanuit Bequick waren Nils van Leeuwen, Isabelle Duncker en Charlotte de Jong. Ze hebben in 2,5 uur tijd verschillende potjes t/m 4 games gespeeld, plezier gehad en weer veel geleerd.