Fietspromo toch(t) naar Muiderberg

Redactie 18-09-2020
Foto: FietspromoNog even met z'n alle op de foto bij het Muiderslot.

Ondanks de corona, waardoor vele Fietspromo's veel minder kilometers in het zadel hebben gezeten, stond afgelopen zaterdag bij Fietspromo voor de 5e keer toch weer de ultralange fietstocht van Maassluis naar Muiderberg v.v. op het programma. Een tocht met een lengte van bijna 225 km. Het is voor de meesten geen gebruikelijk kost om deze afstand op één dag af te leggen. Toch stonden er 10 Fietspromo's om 7 uur 's ochtends paraat op de Markt om aan deze uitdaging te beginnen.

Met een temperatuur van zo'n 14 graden en een aardige bries uit het zuidwesten waren de weersomstandigheden 's morgens nog niet optimaal. Het eerste deel van de rit voerde de renners door Rotterdam langs de Maas en IJssel tot aan Gouda. Daarna werd er dwars door het 'Groene Hart' koers gezet naar het Noorden. Met de wind in de rug werd een rijsnelheid van boven de 30 km per uur gemakkelijk gehaald. Na een eerste koffiestop rond 09.30 uur in het centrum van Woerden werd de rit alleen nog maar mooier. Prachtige plaatsjes als Kamerik, Kockengen en Breukelen werden aangedaan en daarna werd het waterrijke gebied langs de Vecht en de Loosdrechts plassen ontspannen doorkruist Via het 't Gooi werd met slechts één lekke band zonder problemen rond het middaguur Muiderberg bereikt. Na de lunch nog een snel een staatsiefoto bij het Muiderslot, waarna vol goede moed de terugreis werd aanvaard. De weg terug was zeker zo mooi, maar de westenwind was aangetrokken en was een vervelende dissonant in deze prachtige tocht. De sterkeren in de groep namen hun verantwoordelijkheid om andere uit de wind te houden, maar dat kon niet voorkomen dat in de 2e helft van de rit het tempo beduidend moest worden teruggeschroefd.

Terug in het Groene Hart werd na 165 km voor een laatste stop aangelegd in 'de Meije'. De laatste 60 km ging met een stevige tegenwind gelukkig door bekend gebied. De vermoeidheid greep om zich heen en concentratie bij het fietsen was geboden. Rond 18.00 uur werd veilig, moe en voldaan Maassluis bereikt. Voor de meeste deelnemers weer een mijlpaal, een medaille rijker en een positieve aantekening op de palmares.

Niet iedereen is in staat of wil dit soort lange tochten rijden. Daarom organiseert Fietspromo ook kortere ritten. Zo fietste er afgelopen zondag ook een groep Fietspromo's een rondje van 80km naar Hellevoetsluis. Kortom bij Fietspromo voor ieder wat wils. Helaas loopt het toerfietsseizoen 2020 bijna op zijn einde. Het goede nieuws is dat met goed weer een groep fietsers iedere woensdagmorgen een rit van zo'n 40 a 50 km in de eigen omgeving afwerkt, waarbij de snelheid wordt aangepast aan het vermogen van de deelnemers. Heb je eens zin om mee te rijden, sluit dan aan. De groep vertrekt om 09.30 uur 's morgens vanaf de parkeerplaats aan de Albert Schweizerdreef bij wandelvereniging VTM. Neem uiteraard wel je fiets en helm mee.

Kijk voor meer informatie op www.fietspromo.nl.

Sponsor: Allround Computer Service BV- Maasdijk