Maassluise korfballers halen tweede punt in de competitie binnen

Redactie 08-10-2020
Foto: Edwin Sonneveld-fotografie

De wedstrijd in 's-Gravenzande stond eigenlijk afgelopen zaterdag op het programma. Maar omdat aantal spelers op de uitslag van een coronatest moest wachten werd de wedstrijd verzet. Nu alle uitslagen (allemaal negatief) binnen waren, kon de wedstrijd op dinsdag 6 oktober worden gespeeld.

Het was een spannende wedstrijd. Ondanks dat beide ploegen een lange periode de korf niet wisten te vinden, kon het balletje nog tot de laatste seconde beide kanten oprollen.

In de eerste helft werd er veel gescoord. Beide teams speelden een dynamisch spel en wisten de korf goed te vinden. Dit resulteerde in een ruststand van 9-9. Maassluis startte goed aan de tweede helft. De treffers van Eva Slotboom en Sven Veldman zorgden voor een stand van 9-11. De lange aanvallen en vele kansen van Ondo (G) zorgden ervoor dat er weer een gelijke stand stond op het scorebord. Het werd Ondo (G) gemakkelijk gemaakt om mee te kijken in de verdediging en de ballen weer over te brengen naar de aanval. Ondo (G) kon steeds lang aanvallen, maar wist de kansen te weinig te benutten om voor een voorsprong te zorgen. Beide ploegen gaven goede druk in de verdediging waardoor er veel slordigheidsfoutjes werden gemaakt. Ook in de tweede helft gingen de ploegen gelijkop. Met nog ongeveer 15 minuten op de klok was de stand 14-14. Na 10 minuten zonder te scoren, scoorde Maassluis de 14-15. Niet verrassend, maar Ondo (G) zette het scorebord weer op een gelijke stand (15-15). Deze score betekende dan ook de eindstand van deze wedstrijd.

Maassluis nam het voortouw, maar Ondo (G) wist hier steeds snel op te antwoorden. Maassluis staat na vijf gespeelde wedstrijden nog steeds onderaan in de competitie met twee punten. Een overwinning voor Ondo had ervoor kunnen zorgen dat ze los van KOAG uit Krimpen a/d IJssel stond op de eerste plek. Nu wordt de eerste plaats in de eerste klasse (E) gedeeld door KOAG en Ondo (G).

Hoofdsponsor: Eurohypotheken Rijnmond

Co-Sponsor: Reinier de Graaf Groep