M.S.V.'71 heer en meester tegen SVV

Redactie 15-10-2020
Foto: MSV'71De ploeg uit Maassluis won afgelopen weekend met 4-0 van SVV.

Op een troosteloos en sfeerloos sportpark begon het nog puntloze M.S.V.'71 in eigen huis tegen SVV, dat uit de eerste 3 duels al 4 punten weten te vergaren.

Maar afgelopen zaterdag werd al heel snel duidelijk dat het deze middag bij die 4 punten zou blijven. Want M.S.V.'71 was van de eerste tot de laatste minuut heer en meester. Het duurde nog geen 10 minuten voordat de equipe van Paul van Loenen het veldoverwicht in de score tot uitdrukking wist te brengen. Uit een hoekschop kwam de bal via de rebound bij de vrijgelaten Jeremy van Loenen, die simpel het eerste doelpunt van dit seizoen kon binnentikken (1-0).

M.S.V.'71 bleef de aanval zoeken. Hierbij viel vooral het spel van de goed spelende en veel mee opkomende linker verdediger Tom Leinweber op. Bijna had hij zijn goede spel bekroond met een doelpunt. Maar dat werd wegens buitenspel afgekeurd.

Na een half uur stond Leinweber wel aan de basis van de 2-0. Zijn pass bereikte de op volle snelheid liggende Kevin Edmilson Santos, die zich ontdeed van twee tegenstanders en vervolgens via doelman Salic raak schoot (2-0).

Prima keepende doelman

Na de pauze bleef Adzine Akachar achter in de kleedkamer. Hij werd vervangen door Christian van der Pol. En de invaller had al snel bijna de 3-0 op zijn schoen. Vroeg storen bracht de bal bij de ingevallen spits, maar diens inzet werd een prooi voor Emir Salic. En ook de rebound van Zekerlya Somuncu strandde op deze prima keepende doelman.

Nadat de thuisploeg nog een aantal mogelijkheden had laten liggen moest Salic zich een half uur voor tijd toch voor de 3e keer gewonnen geven. Een lange bal van achteruit werd door Christian van der Pol prima doorgekopt. Kevin Edmilson Santos en Zekerlya Somuncu mochten samen vrij op het vijandelijke doel af. Uiteindelijk gaf Edmilson Santos de assist en was Zekerlya Somuncu de afmaker (3-0).

Talloze grote kansen

Daarna verslapte de concentratie bij de thuisploeg heel even. Juist in die periode produceerden de bezoekers hun enige gevaarlijke moment voor de vrijwel werkloze doelman Wesley van 't Wout. Een verdwaalde bal leek zo de bovenhoek in te draaien, maar van 't Wout wist in een uiterste poging de bal via de lat nog uit het doel te werken. Daarmee wist hij een clean sheet voor zijn ploeg te behouden.

Na de korte opleving van SVV nam de ploeg van Paul van Loenen de touwtjes weer stevig in handen. Het leverde talloze grote kansen op. Maar het vizier M.S.V.'71 stond niet goed meer afgesteld. Op één keer na. Dat was toen Kevin Edmilson Santos vanaf de middenlijn iedereen te snel af was. De linkerspits behield het overzicht en stelde de mee gelopen Jeremy van Loenen in staat om de 4-0 eindstand op het bord te schieten.

Hoofdsponsor: SEGMENT