MVC Heren 1 niet opgewassen tegen sterk Goudriaan

Redactie 15-10-2020
Een aanval van MVC wordt geblokkeerd.
Foto: PR

De competitie is al vijf weken onderweg, maar door verschuivingen van wedstrijden en een rare planning was het pas de eerste keer dat MVC Heren 1 thuis speelde in de Wethouder Smithal, het thuishonk van MVC.

Het was pas de derde wedstrijd van dit seizoen en meteen al weer tegen het team uit Goudriaan waar MVC ook de openingswedstrijd had gespeeld.

In Goudriaan had MVC een spannende wedstrijd gespeeld en nipt met 3-2 verloren en daarom voelden de heren dat er met deze thuiswedstrijd punten te verdienen waren. Goudriaan staat nu boven aan in de poule en MVC staat onderaan. Maar Goudriaan had wel meer wedstrijden gespeeld. Vanwege de coronamaatregelen een sobere Wethouder Smithal. Geen publiek en alleen zes spelers van Goudriaan. Heren 1 was dit keer zonder Edwin en Jeroen maar wel met coach/trainer Wim op de bank. Omdat MVC enige aanvalskracht moest missen betekende het dat de heren listig moesten spelen. MVC had er zin in. Waar in Goudriaan het spel gelijk op ging, ging het in het begin van de eerste set al meteen mis en kwam MVC snel met zes punten achter te staan. Eigenlijk liep MVC steeds achter de feiten aan. Halverwege konden ze wel terug komen, maar uiteindelijk ging de set met 19-25 naar Goudriaan.

Voor de tweede set werden nog wat aanwijzingen gegeven m.b.t. de plaats van serveren. Ook hier weer hetzelfde liedje als in set 1. Te veel fouten en te weinig aanvalskracht. Er waren wel veel rally's maar die werden dan toch door Goudriaan gewonnen. Wederom verlies: 16-25. In de derde set scoorde Goudriaan punt na punt en MVC wist niets in te brengen. Setstand 9-25. Dan toch maar proberen om toch nog één puntje in Maassluis te houden. De start begon goed en in de vierde set ging het gelijk op tot 10 -10, maar daarna ging het licht uit bij MVC. Goudriaan kreeg wederom vleugels en pakte ook deze set. 15- 25.