Maassluis kleurt blauw

Redactie 22-10-2020
Foto: Ada van der WelAfgelopen maandagavond heeft wethouder Corine Bronsveld-Snoep samen met Chris Zweers, voorzitter SPEM, symbolisch de witte letters \u2018Maassluis\u2019 blauw doen oplichten.

Een groot aantal gebouwen en objecten in Maassluis zal van maandag 19 tot zaterdag 24 oktober blauw verlicht zijn ter ere van het 75-jarig bestaan van de Verenigde Naties.

De Verenigde Naties (VN) bestaan dit jaar 75 jaar. De VN is een mondiale organisatie van overheden. Deze is opgericht in 1945 door 51 landen, maar inmiddels zijn 193 landen lid. Het belangrijkste doel van de Verenigde Naties was en is het handhaven van de internationale vrede en veiligheid. In de loop der jaren is daar bijgekomen de economische- en sociale ontwikkeling, mensenrechten, duurzaamheid, humanitaire zaken alsmede het internationaal recht. In het verleden heeft de VN zich hiervoor ingezet en zal dit ook in de toekomst blijven doen.

Feesten en bijeenkomsten kunnen dit jaar geen doorgang vinden. Daarom het blauw aanlichten van gebouwen om toch aandacht te kunnen geven aan dit jubileum. In Maassluis worden objecten zoals de Schansbrug, kerken en historische panden blauw aangelicht. In veel gemeenten in Nederland zal dit ook gebeuren. Onder andere Slot Loevestein en het Vredespaleis hebben zich aangesloten bij dit initiatief. Door wereldwijd belangrijke gebouwen blauw aan te lichten maakt duidelijk dat wij onderdeel uitmaken van één wereldgemeenschap.