Waarschijnlijk toch geen extra vuurwerkvrije straten

Redactie 23-10-2020
Foto: Eric Spaete

Hoewel een raadsinformatiebrief (RIB) van februari dit jaar nog meldde dat de gemeente als bewoners van hun straat een vuurwerkvrije zone willen maken dit zal faciliteren, lijkt dat komende jaarwisseling toch niet tot de mogelijkheden te behoren.

door Chrit Wilshaus

Burgemeester Edo Haan zei vorige week donderdagavond in de commissie niet te weten of het in het licht van hoe corona zich momenteel ontwikkelt wel verstandig is voornoemd voornemen mogelijk te maken. De eerste burger voorziet dan een probleem met de handhaving omdat die al volop ingezet moet worden bij de controle van het naleven van de coronaregels. Haan zei dat in reactie op een vraag van Jesse de Jong (D66). Volgens de burgemeester volgt Maassluis het landelijk beleid als het gaat om vuurwerk. "Het afsteken van bepaalde categorie├źn vuurwerk is bovendien al verboden."

Cybercrime

De Jong vroeg verder of de gemeente momenteel extra aandacht heeft voor digitale veiligheid (cybercrime) nu veel mensen thuiswerken. Burgemeester Haan zei dat hem totnogtoe geen signalen hebben bereikt dat daar nu extra problemen mee zijn.

Mobiele camera

Verder kreeg Raoul Kleijwegt (GroenLinks) van Haan te horen dat de 50.000 euro die de gemeente heeft gereserveerd voor de mobiele camera bestemd is om de oudste camera te vervangen omdat deze daar (eerder dan verwacht trouwens) aan toe is.