Letters zoeken tijdens de Sinterklaas-speurtocht

Redactie 13-11-2020
Foto: CWHet logeeradres van Sinterklaas in de Nieuwstraat is weer gereed gemaakt voor zijn tijdelijke verblijf in Maassluis.

Vanwege corona is ook de komende Sinterklaasviering aangepast.

Daarom is er dit jaar bijvoorbeeld geen intocht zoals gebruikelijk in Maassluis omdat bijeenkomsten met veel mensen momenteel niet tot de mogelijkheden behoren. Ook moet de Sint zelf de anderhalvemeter-maatregel in acht nemen. En gezien zijn hoge leeftijd, hoewel in goede conditie, valt hij volgens de WHO (Wereldgezondheidsorganisatie) bovendien in een speciale risicogroep. Dat weerhoudt Sinterklaas er echter niet van ook dit jaar toch weer naar Maassluis te komen en zijn intrek te nemen in het Sinterklaashuis in de Nieuwstraat, wat dit jaar niet te bezoeken zal zijn.

Speurtocht

In plaats daarvan heeft Sinterklaas samen met zijn medewerkers een speurtocht bedacht. Daarbij zijn mooie prijzen te winnen. Het werkt als volgt. In een aantal etalages van winkels in Het Stadshart zijn letters verstopt die samen een woord vormen. De speurtocht loopt vanaf de Nieuwstraat, via de Dr. Kuyperkader en de PC Hooftlaan naar de Noordvliet NZ. Formulieren voor de speurtocht zijn vanaf zaterdag 14 november af te halen bij: Cees Boer, Het Keizerrijk, De Kleine Reus, Colet aan de Kade, Funny Kidsstore en Bakkerij Holtkamp.

De ingevulde formulieren kunnen na de speurtocht (behalve op zondag) in de Sinterklaasbrievenbus aan het Sinterklaashuis worden gestopt.

Het Sinterklaashuis komt tot stand door de Werkgroep Sinterklaashuis, bestaande uit Maarten Huisman, Leo Leichtenberg en Peter Stam in opdracht van Het Stadshart.