Trots op prachtig bedrag na loodzware marathon

Redactie 19-11-2020
Foto: Mike PoodtNa de finish kon de cheque worden geschreven.

De actie liep dan misschien niet zoals gepland, maar dankzij hun sportieve prestatie hebben Martijn en Melissa van Leeuwen ruim 9.500 euro opgehaald voor 113 Zelfmoordpreventie.

Het afgelopen jaar werkten de uit Maasland afkomstige neef en nicht twee keer naar de NN Marathon Rotterdam toe. Maar zowel in het voorjaar als in het najaar werd dit sportevenement vanwege de coronamaatregelen afgelast.

Martijn en Melissa wilden niet alleen voor de sportieve prestatie deelnemen, maar zij hadden er een inzamelingsactie voor het goede doel 113 Zelfmoordpreventie aan gekoppeld. "We willen deze actie niet oneindig oprekken en hebben er hard voor getraind om er klaar voor te zijn. Dus hebben we besloten om op 25 oktober - de dag dat de Rotterdamse marathon gepland stond - onze eigen marathon te gaan lopen", zo vertelde Martijn enkele weken geleden in deze krant.

Helaas verliep ook dit plan niet zo als gewenst. Een huisgenoot van Martijn testte positief op het coronavirus en dus moest ook hij in quarantaine blijven. Melissa besloot om de geplande marathon - van Rotterdam naar Maasland en omgeving – op zondag 25 oktober alleen te lopen en twee weken later liep ook Martijn deze marathon uit. "Melissa en ik hebben het laatste stuk toen samen gelopen. Het was een loodzware tocht. Maar met support van familie en vrienden is het gelukt!"

Martijn en Melissa hebben met hun actie een ontzettend mooi bedrag op weten op te halen. Martijn: "Zelfs tijdens het lopen kwamen er nog donaties binnen. Uiteindelijk hebben we een bedrag van 9.462 euro op de cheque voor 113 kunnen schrijven en na de finish is dit zelfs nog verder gestegen naar 9.557 euro. Hier zijn we enorm trots op!"