Stroomopwaarts helpt gedupeerden kindertoeslagaffaire

Redactie 20-01-2021
Foto: Stockfoto

Stroomopwaarts is dinsdag 19 januari gestart met het meldpunt gedupeerden kindertoeslagaffaire, voor inwoners van Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. Duizenden ouders werden de afgelopen jaren onterecht beschuldigd van fraude met de kinderopvangtoeslag. Zij moeten enorme bedragen terugbetalen. Daardoor raakten velen in grote financiƫle problemen. De belastingdienst compenseert de ouders financieel. Maar voor wie hierdoor in de problemen is gekomen, is dat niet altijd genoeg.

Er kunnen bijvoorbeeld problemen zijn rondom schulden, inkomen, zorg en opvoeding. Wie deze gezinnen zijn, is bij de gemeenten en Stroomopwaarts niet bekend. De Belastingdienst mag deze gegevens niet doorsturen. Dat betekent dat Stroomopwaarts niet persoonlijk contact kan opnemen met de getroffen gezinnen. En daarom starten zij nu namens de gemeente Maassluis, Vlaardingen en Schiedam het meldpunt gedupeerden toeslagaffaire. '

Woont u in de gemeente Maassluis, Vlaardingen of Schiedam en bent u door de toeslagenaffaire in (financiƫle) problemen geraakt? Neem dan contact op met Stroomopwaarts. Dit kan door een e-mail te sturen naar meldpunt-toeslagen@stroomopwaarts.nl of door te bellen naar 010-2465555 (bereikbaar op werkdagen tussen 08.00 tot 16.30 uur).