Berengezellig onthaal na fietstocht door het land langs collega's

Redactie 01-04-2021
Foto: CWDe ontvangst dinsdagavond bij haar zaak in de Lange Boonestraat deed Berenbazin Barbara Wapenaar na 3,5 week fietsen door Nederland goed.

"Fantastisch, het voelt zo gaaf als zoveel lieve mensen op je staan te wachten!" Woorden dinsdagavond uitgesproken door Barbara Wapenaar niet lang nadat ze bij haar Berenzaak aan de Lange Boonestraat door enthousiaste fans werd opgewacht. Dat gebeurde na een fietstocht van 3,5 week door Nederland.

Door Chrit Wilshaus

Omdat ze door de coronamaatregelen op bezorgen en afhalen na niet veel te doen had, besloot Berenbazin Wapenaar op de fiets te stappen. "Ik had gehoopt dat we in maart weer open zouden mogen en ben met dat vooruitzicht gaan fietsen. Helaas moeten we nog even volhouden." Haar voornaamste doel was positiviteit brengen bij haar Beren-collega's elders in het land en hen een hart onder de riem steken in deze voor de horeca zo moeilijke tijd. Door het fietsen kon ze ook haar hoofd leeg maken. "Dat was stiekem wel heel erg fijn. Je hebt 3,5 week geen zorgen en bent alleen maar aan het fietsen en aan het genieten. Soms was het echt pittig want ik heb alle zware weersomstandigheden gehad." Hoe het haar onderweg verging, hield Wapenaar voor haar volgers bij op Facebook.

En hoewel het haar niet ging om het inzamelen van geld, startten gasten van de Beren in Maassluis wel spontaan een doneeractie. "Dat was superlief. Het geld ga ik gebruiken om de fietsen op te knappen en wat er dan nog over is, gaat naar een goed doel."

Haar grote wens is dat het vaccineren, ook in Maassluis, eindelijk op gang gaat komen. "Want we willen weer open, het heeft nu lang genoeg geduurd." De cijfers vertellen helaas nog een ander verhaal en Wapenaar begrijpt dat ze daarom, net als iedereen, nog enige tijd geduld zal moeten hebben. Maar de ervaringen die ze opdeed tijdens haar fietstocht, neemt niemand haar meer af.