Prijsuitreiking Schrijfwedstrijd van bibliotheek

Redactie 24-06-2021
Foto: dBdPAfgelopen vrijdag werden de prijzen uitgereikt.

De winnaars van de Schrijfwedstrijd 2021 van de Bibliotheek de Plataan kregen vrijdag 18 juni hun prijzen uitgereikt. De schrijfwedstrijd in het kader van de Week van de Cultuur had als thema 'Ik schrijf, en jij?'.

De jury bestond uit Onno Th. Huiberts (Boekhandel Het Keizerrijk), Trudy Werner (Bibliotheek de Plataan) en Jelle Ravestein (columnist). Uit de vele inzendingen koos deze jury de drie mooiste verhalen, welke werden beloond met een bibliotheekabonnement en/of boekenbon.

Stefien de Jong veroverde met haar verhaal de eerste prijs. De jury had maar één woord nodig voor haar verhaal: kippenvel! "Deze schrijfster vertelt ons vanuit de positie van een dementerende vrouw. Je voelt het 'niet begrijpen' en het 'niet-meer-bij-de-tijd-zijn'. De slotzin maakt het verhaal af", aldus de jury.

De tweede prijs was voor Yvonne Boeckx met haar vlot geschreven verhaal over de tocht van een jongeman naar een schrijfcursus bij de bibliotheek. Hij is zeer geïnteresseerd, alleen niet in het schrijven, wel in een cursiste. David van der Houwen sleepte de derde prijs in de wacht met een poëtisch, evenwichtig verhaal waarbij de lezer wordt meegenomen in het leven van een schrijfpen.

Daarnaast waren er nog twee bijzondere inzendingen. Zo is er een volledig met de hand geschreven verhaal ingezonden, van wel vier kantjes, over familiegebeurtenissen in Den Hoorn. Ook is er een intrigerend verhaal ontvangen onder de naam 'De Grafdelver'.

De winnende verhalen zijn binnenkort te lezen op www.debibliotheekdeplataan.nl.