CANDY SHOP in Gallery RitsARt

Redactie 01-07-2021
Foto: PRUntitled CANDY COLLECTION van Willemien Mostert, 100x120 cm.

De nieuwe serie kunstwerken van kunstenares Willemien Mostert zijn ware Eye-candy, vandaar de naam voor haar nieuwe serie 'CANDY COLLECTION'. Haar CANDY SHOP is nu geopend in Gallery RitsARt in Maassluis.

Willemien Mostert (1982) is afgestudeerd aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag en behaalde de graad Master of Fine Arts aan het Frank Mohr Instituut in Groningen, waarbij een deel van haar studie plaatsvond aan het Hunter College in New York.

Centraal in haar werk staat het onderzoeken en experimenteren met structuren, patronen, motieven en de rol van herhaling daarin, in zowel de natuur, als in de 'menselijke natuur', oftewel in ons gedrag en fantasieën. Tijdens het maken van deze serie onderzoekt ze of er wel zoiets bestaat als onvoorwaardelijk handelen.

Wat door haar hoofd speelde tijdens het maken van haar schetsen was: 'Do we really care, or do we only seek to be rewarded'. Gaat het altijd om het gevoel dat je ergens van krijgt? De zoektocht naar het antwoord op deze vraag werd versterkt tijdens de corona-lock downs en zit verwerkt in haar kunstwerken.

Willemien vond snoepgoed iconisch in het beschrijven van ons gedrag, ons verlangen. CANDY kan staan voor vele soms tegenstrijdige gevoelens en gedrag zoals hoop, verwachting, beloning, lust, verwondering en onschuld.

Met deze gedachten in haar hoofd werkte Willemien Mostert vele schetsen uit op een teken app op haar mobiele telefoon. Zo ontstonden de minimalistische vormgeving en het uitgesproken vrolijke kleurenpallet. Deze digitale schetsen worden uitgewerkt tot kleine werktekeningen en later tot groot formaat schilderijen.

De schilderijen zijn kleurrijk en speels en bevatten vele verwijzingen naar waar CANDY, en onze relatie ermee, voor kan staan: aantrekken/afstoten, zuurstokmotieven, of zijn het waarschuwingstekens? Ogen die zien, interpreteren, verlangen, beschermen. Soms iconische dillema's, soms tekens van hoop.

Voorop staat voor Willemien dat 'het oog ook wat wil', dus met al deze ideeën en filosofische gedachten in haar achterhoofd ligt voor haar uiteindelijk de grootste uitdaging in het creëren van een nieuwe verfrissende compositie en vorm.

De kunstwerken van de CANDY COLLECTION van Willemien Mostert zijn te zien in Gallery RitsArt tot en met 15 augustus 2021. De galerie is geopend op vrijdag (14.00 tot 17.30 uur), zaterdag (11.00 tot 17.30 uur) en zondag (13.00 tot 17.30 uur).