Prijzen fotowedstrijd 'Natuur in en om Maassluis' uitgereikt

Redactie 16-07-2021
Foto: Jan BuijsseV.l.n.r.: Klazien Zomer, Annemiek Damsteeg, jurylid Joop Vaissier, Cynthia Dobbe, Suzanne van Buuren, wethouder Corine Bronsveld en Evert Duin.

De winnaars van de fotowedstrijd 'Natuur in en om Maassluis', georganiseerd door de Culturele Raad Maassluis, hebben donderdagavond 8 juli hun prijzen uitgereikt gekregen in het stadhuis van Maassluis. Maar liefst 33 fotografen deden dit jaar mee aan de wedstrijd. Gezamenlijk stuurden zij 77 foto's in.

De prijzen werden uitgereikt door cultuurwethouder Corine Bronsveld, jurylid Joop Vaissier en Mischa Koorneef, lid van de Culturele Raad Maassluis. "Geweldig om te zien dat er zoveel inzendingen waren van deelnemers die ieder op hun eigen manier Maassluis zo mooi in beeld hebben gebracht", zo zegt wethouder Bronsveld. "Het beoordelen ervan was echt genieten, vooral ook om dit samen te doen met mijn medejuryleden die er veel verstand van hebben."

Publieksprijzen

Van het publiek kreeg de foto 'Scholekster boven 't Scheur' van Evert Duin de meest stemmen. Duin is inmiddels een vaste deelnemers van de fotowedstrijd; voor het vijfde achtereenvolgende jar valt hij in de prijzen. Susanne van Buuren pakte zowel de tweede (Wilgenrijk) als de derde plaats (Voorjaar Weverskade) bij de publieksprijzen. Deze laatste foto kreeg van de vakjury ook nog een eervolle vermelding. Een mooie binnenkomer voor Van Buuren die pas twee jaar in Maassluis woont.

Vakjury

De winnende inzending van deze fotowedstrijd is volgens de vakjury de foto 'De zandwinning' van Klazien Zomer. "Deze foto laat zien hoe nieuwe natuur een plek in de stad krijgt. Een mooie compositie en prachtig licht. Een verrassende blik op natuur vanuit de juiste hoek genomen. Het beeld heeft iets 'ruws', ongepolijst", aldus de jury. Hans Roskam eindigde op de tweede plaats met zijn foto 'Maassluis-Oost'. De jury over deze foto: "De sfeer en het licht doet denken aan oudhollandse meesters. Natuur is meer dan alles wat in bloei staat. Dit winterse plaatje met tegelijk het groen van het gras. Het is een verhalende foto waarin je steeds meer gaat zien naarmate je langer kijkt." Roskam kon zelf niet bij de uitreiking aanwezig zijn en daarom nam Cynthia Dobbe de prijs namens hem in ontvangst. De derde prijs ging tot slot naar Annemieke Damsteeg met haar foto 'Bloesem met schommel'. "Een vrolijke foto. Het beeld straalt optimisme uit. De kleurbalans is heel mooi in de foto, ook technisch gezien. Het beeld een nieuw gebruik van natuur uit. Het is daarbij een persoonlijke foto. Het licht valt precies goed op het gezicht van het meisje dat je aankijkt. Daarbij krijg je een gevoel van contact.

De winnende foto's zijn te zien op www.crmmaassluis.nl.