Judoka Tobias Bosveld mist deelname EK door blessure

Redactie 29-07-2021
Tobias, Joshua en Nanco.
Foto: Mahorokan

De 17-jarige Mahorokan judoka Tobias Bosveld uit Rozenburg zal niet kunnen uitkomen bij de Europese Kampioenschappen -18 jaar in Riga. Naar aanleiding van zijn positieve judo bij de European Cup in Tsjechi├ź was Tobias door de JBN geselecteerd. De tijdens dit toernooi opgelopen blessure bleek echter te zwaar waardoor een operatie noodzakelijk is.

Ondanks de moeilijke trainingsomstandigheden door de pandemie hebben diverse Mahorokan judoka's toch internationale toernooien kunnen draaien. Bij de European Cups, die bij uitzondering met zware IJF bubbel maatregelen gehouden werden, konden judoka's geselecteerd worden voor deelname aan de EK Cadetten of Junioren.

European Cup Teplice

Tobias Bosveld en Joshua de Lange kwamen in actie bij de European Cup in het Tsjechische Teplice. Tobias startte prima in de klasse -81 kg met twee winstpartijen tegen een Pool en een Oekraïner. In de golden score van de partij tegen de Georgier Loladze moest hij zich daarna gewonnen geven. In de herkansing blesseerde Tobias zich bij een ongelukkige actie van de Roemeen Petre en kon daarna niet doorgaan. Joshua de Lange had te veel last van spanning en verloor zijn eerste partij van een Pool.

European Cup Boekarest

De dames werkte hun European Cup af in de Roemeense hoofdstad Boekarest waar Isabel van Maren en Robin Mauritz op de mat kwamen. Isabel kwam na een vrijloting in de eerste ronde te kort tegen de latere kampioen de Italiaanse Corbo. In de herkansing pakte ze het weer goed op door met een prachtige worp de Hongaarse Ferencz te verslaan. Helaas verloor ze daarna de partij van de Tunesische Chayeb. Robin Mauritz kwam niet in haar spel en verloor haar eerste partij tegen een Tsjechische.

European Cup Coimbra

De Junioren vochten hun toernooi af in het Portugese Coimbra. Daar stond in de klasse -66 kg Nanco Krijthe op de mat. Nanco was geselecteerd om met de nationale ploeg uit te komen op basis van zijn goede judo bij de EC in Sarajevo. In de tweede ronde won Nanco met ippon van Frei (Lie). Maar in de partij daarna liet hij zich verrassen door de Fransman Moreau waarna er geen herkansing mogelijk was.