M.S.V.'71 tegen DSVP verrassend sterk uit de startblokken

Redactie 19-08-2021
Foto: prM.S.V. '71 kwam deze oefenwedstrijd goed voor de dag.

In de eerste volledige oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen kwam M.S.V.'71 verrassend goed voor de dag. Het sterk geachte DSVP werd met 4-2 verslagen. De zege van de equipe van Paul van Loenen kreeg voornamelijk gestalte in het eerste bedrijf met een uitblinkende Joël Meijnckens.

De van Excelsior'M gekomen aanvaller speelde op de voor hem onbekende positie van rechter vleugel verdediger. Het bleek een gouden greep van trainer Paul van Loenen. Want de M.S.V.'71 nieuweling speelde geweldig aan die rechterkant. Hij nam 2 van de 4 doelpunten voor rust voor zijn rekening.

Het was niet alleen Meijnckens, die van zich deed spreken. De hele thuisploeg speelde voor rust uitstekend. De achterhoede sloot als een bus. Op het middenveld was M.S.V.'71 duidelijk de baas en voorin zorgden de mannen van van Loenen voor veel dreiging.

Doelpunten konden niet uitblijven. Al na 5 minuten kwam de beloning. De goed spelende Tom Leinweber vond Mohammed Rasuli, die met een geweldige pass Jack van der Vlugt bereikte. Diens voorzet op maat was een prooi voor goaltjesdief Christian van der Pol. (1-0).

Daarna begon de Joël Meijnckens show. Hij kwam razend snel op aan de rechterkant, ging een 1-2 aan met Jeremy van Loenen en schoot vervolgens zelf de 2-0 binnen. Er stonden toen pas 6 minuten op de klok. Een paar minuten na de 2-0 was Joël Meijnckens opnieuw succesvol. Deze keer ging hij een 1-2 aan met Christian van der Pol en schoot de 3-0 binnen.

Op slag van rust kwamen de gastheren zelfs nog op 4-0. Kevin Edmilson Santos werd vrijgespeeld door Tom Leinweber en schoot loepzuiver in de verre hoek.

Na de pauze kwamen bij M.S.V.'71 Ben Wesselius (voor Christian van der Pol), Ricardo de Jager (voor Paul Dorsman) en Dylan Dijksman (voor Matthijs Jansen) binnen de lijnen..

Joël Meijnckens verhuisde naar de spitspositie. Gek genoeg kwam de aanvaller daar deze middag minder goed uit de verf. Hij had moeite met het spelen in de kleine ruimte en had nogal wat balverlies. Sowieso was het spel van M.S.V.'71 in de 2e helft wat minder dan voor de pauze. Dat kwam ook omdat DSVP veel meer van zich afbeet in het 2e bedrijf. De mannen van trainer Dennis van der Steen wisten de achterstand terug te brengen tot 4-2.

De thuisclub kwam niet verder dan 2 afgekeurde buitenspel doelpunten, een paar gevaarlijke situaties uit hoekschoppen en een prima afstandschot van Sven Schipper in de kruising na een vlot lopende combinatie met Dennis Veldkamp. Beiden waren in de slotfase in het veld gekomen voor Joel Meijnckens en Kevin Edmilson Santos.

Hoofdsponsor: Segment