Excelsior Maassluis opent met gelijkspel tegen IJsselmeervogels

Redactie 26-08-2021
Foto: Harry Noordhof Calvin Tureaij op weg naar de 1-0.

Excelsior Maassluis heeft de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen afgesloten met een 2-2 gelijkspel tegen IJsselmeervogels.

Lang zag het ernaar uit dat het team van hoofdtrainer Dogan Corneille er met de drie punten vandoor zou gaan. Een 2-0 voorsprong werd echter in de slotfase alsnog uithanden gegeven. Beide treffers van de thuisclub werden gemaakt door jeugdexponent en debutant Calvin Tureaij.

Openingstreffer

Na 322 dagen stond er eindelijk weer een competitiewedstrijd op het programma en was publiek weer welkom. Het goed gevulde Sportpark Dijkpolder zag dat Corneille basisplaatsen had ingeruimd voor Tureaij, Gijs Abbas, en Gabri Urbanus. Het drietal maakte zodoende hun basisdebuut in de Jack's League.

Na ruim vijf minuten was de eerste kans van de wedstrijd voor Excelsior Maassluis. Vincent van den Berg werd de diepte in gestuurd, maar vanuit een moeilijke hoek stuitte de aanvoerder op keeper Jaimy Schaap.

Toch zou de openingstreffer voor Excelsior Maassluis na een half uur spelen op het scorebord komen. De mee opgenomen Tureaij ontving de bal van Dercks, zette een rush in, passeerde twee verdedigers en punterde vervolgens de bal achter de kansloze Schaap: 1-0.

Na een prima eerste helft zette Excelsior Maassluis dit na rust gewoon door. Amper tien minuten in de tweede helft leverde dit een pracht doelpunt op voor de Tricolores. Na een goede combinatie tussen Daan Blij en Van den Berg leverde Redouan Omar Ouali een zeer knappe assist af op de inlopende Tureaij. De rechtsback tikte de tweede van de middag binnen. Ook na de 2-0 waren de betere kansen voor de thuisclub. Zo verdween een schot van man van de wedstrijd Tureaij rakelings langs de verkeerde kant van de paal en was de wedstrijd bijna beslist.

Gelijkspel

Toch zou het doelpunt kort hierna aan de andere kant vallen. Danny van den Meiracker promoveerde een voorzet met een knappe halve omhaal tot een treffer en bracht hiermee zijn ploeg met nog twintig minuten op de klok weer helemaal terug in de wedstrijd. Kort na de aansluitingstreffer van IJsselmeervogels leek Excelsior Maassluis op 3-1 te komen. Een vrije trap van Urbanus ging snoeihard tegen de binnenkant van de paal waarna in de rebound Brandon Robinson alsnog het de bal in het doel schoot. Volgens de assistent-scheidsrechter deed de invaller dit in buitenspelpositie, iets wat later op beeld niet het geval bleek te zijn. Ook bij IJsselmeervogels ging tien minuten voor het eindsignaal een doelpunt niet door. Jesse Wielinga dacht te scoren maar vanwege een vermeende overtreding werd zijn treffer geannuleerd.

In de eindfase van de wedstrijd kwam IJsselmeervogels alsnog op gelijke hoogte. Uit een corner bleef de bal in het vijfmetergebied hangen en viel de bal goed voor de voeten van Steven Sanchez Angulo: 2-2. Na enkele gevaarlijke momenten aan beide kanten was dit uiteindelijk ook de eindstand.