Marcel 't Hart (CDA) stelt zich niet verkiesbaar volgend jaar

Redactie 16-09-2021
Door werk en promotie heeft Marcel 't Hart volgend jaar geen tijd voor de lokale politiek meer en stelt hij zich niet meer verkiesbaar voor het CDA.
Foto: CDA

Een drukke baan waarin hij de komende periode (weer) veel zal moeten reizen en een promotietraject bij de TU (Technische Universiteit) Delft dat ook veel aandacht vraagt, hebben Marcel 't Hart doen besluiten zich niet verkiesbaar te stellen voor de volgende raadsperiode.

door Chrit Wilshaus

Dat heeft hij vorige week aan het bestuur van CDA Maassluis laten weten. Daarbij heeft hij aangegeven zijn huidige termijn als raadslid te zullen afmaken. 't Hart is sinds het begin van deze raadsperiode fractievoorzitter voor de christendemocraten in de gemeenteraad. Als hij volgend jaar afscheid neemt, was hij twaalf jaar in de lokale politiek actief bij het CDA. Om te beginnen als steunraadslid en later als raadslid.

Onvermijdbaar

't Hart stelt het nog steeds een eer te vinden om als gemeenteraadslid aan de stad te werken. "Ik heb altijd veel plezier beleefd aan contacten in de stad, de samenwerking in het CDA maar ook met andere fracties. De keuze om te stoppen was daarom ook moeilijk maar gezien werk gerelateerde internationale uitdagingen in combinatie met de laatste fase van mijn promotie onvermijdbaar. Als raadslid vind ik dat ik me voor 100 procent moet inzetten, want dat verdient de stad maar dat gaat niet meer om wat ik net zei. Hoewel ik nog doorga tot het eind van deze raadsperiode wil ik CDA, collega's en Maassluizers alvast bedanken voor de mooie samenwerking en het vertrouwen in mij gesteld."

Blij

In een reactie laat het bestuur van CDA Maassluis weten 't Hart enorm te bedanken voor wat hij voor de stad en het CDA heeft gedaan. "We begrijpen zijn besluit, maar vinden het wel jammer dat hij voor de komende periode niet beschikbaar is. Zijn enthousiasme, gedrevenheid en vermogen om mensen te binden, zullen we erg missen. Maar we zijn blij dat Marcel heeft aangegeven actief betrokken te willen blijven bij het CDA Maassluis en tot aan de verkiezingen in maart de fractie zal blijven leiden", aldus bestuursvoorzitter Jaap Poldervaart.